Džejms Gist (©MN Press)
Džejms Gist (©MN Press)

Gist bi mogao nazad u Atinu, ali pod posebnim uslovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.20. | 18:23

Obnovljeno interesovanje u redovima Zelenih za čoveka koji je doneo pet titula

Džejms Gist je Zvezdina prošlost, a budućnost bi ponovo mogla da bude – Atina. Tačnije, Panatinaikos.

S juga evropskog kontinenta stižu informacije da je iskusni centar ponovo zanimljiv atinskom velikanu, koji bi ovog leta mogao da doživi veliku transformaciji u upravi i rosteru pod komandom Jorgosa Vovorasa.

Izabrane vesti

Međutim, čak i grčki mediji smatraju da bi obnavljanje saradnje koje je do prošlog leta trajalo sedam punih godina moglo da se dogodi samo pod posebnim uslovima. Kako je plan da Jorgos Papajanis ostane prvi centar Panatinaikosa, a da Lendri Noko iz Albe bude njegova prva zamena, u Atini veruju da bi Gist mogao da posluži kao idealna treća opcija u rotaciji zbog prebogatog iskustva i kvaliteta s kojim raspolaže. Osim toga, Gist kao petostruki šampion Grčke odlično postaje sistem Zelenih i ne bi mu trebalo mnogo vremena za uklapanje. Naravno, veliko je pitanje da li bi Gist pristao na nove okolnosti, odnosno ulogu u timu gde je svojevremeno uz Nika Kalatesa bio glavna karika.

Kalates će uskoro preći u Barselonu za ugovor vredan 5.500.000 evra i već se oprostio od stručnog štaba i saigrača, tako da bi Gist ostao bez idealnog partnera za pik'n'rol igru. Gist je imao turbulentnu godinu u Crvenoj zvezdi koja je kulminirala prekidom saradnje. Od prvog igrača pod komandom Milana Tomića, Gist se gotovo potpuno izgubio u sistemu Andrije Gavrilovića, a i Draganu Šakoti je trebalo vremena dok mu pronađe pravu rolu. Poslednjih mesec dana pre prekida sezone igrao je vrlo dobro i ponovo bio koristan za tim, ali se onda desila pandemija...

Podsetimo, na meti Panatinaikosa donedavno bili su Lorenzo Braun i Bili Beron, dok je Čarls Dženkins u subotu zvanično prešao u Olimpijakos.

Gist je u Evroligi prošle sezone beležio sedam poena, 4,4 skoka i 1,3 asistencije na 25 nastupa. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

PanatinaikosDžejms Gist

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara