Džerijan Grent (Foto: Starsport)
Džerijan Grent (Foto: Starsport)

Grantu novi ugovor i velika povišica u Panatinaikosu, šta će biti sa Kajlom Gajem?

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 03:07

Bivši igrač Olimpije Milano i Turk Telekoma će uskoro potpisati novu dugogodišnju saradnju

Nije uspeo da se nametne u Olimpiji Milano, pa je napravio korak unazad i kroz odlične role u Evrokupu dobio novu šansu u evropskoj eliti. Kao MVP drugorangiranog takmičenja Starog kontinenta Džerijan Grant je dobio poziv Panatinaikosa, a posle samo nekoliko meseci ubedio upravu kluba da mu ponudi novi ugovor.

Kako prenosi SDNA, američki bek koji je letos potpisao jednogodišnju saradnju će dobiti veliku povišicu već ove sezone, ali će se i Zelenima na vernost obavezati do leta 2026. godine.

Izabrane vesti

Shvatio je Ergin Ataman koliko je 31-godišnji košarkaš bitan za njegove planove, ali ne zbog napadačkih sposobnosti, već zato što je pokazao da je spreman da se podredi timu, radi šta se od njega traži, pa i da uprlja ruke. Postao je pravi lepak spoljne linije Zelenih i zasluženo dobio ponudu da produži saradnju, koju je prema pisanju SDNA pristao da potpiše, pa se još samo čeka da uzme olovku u ruke i da grčki tim sve zapečati zvaničnim saopštenjem.

Grant je na 16 nastupa u Evroligi beležio 8,6 poena, 3,6 asistencije i 2,1 skok. Jedan je od najkonstantnijih igrača Atamanovog tima i svakako najpouzdaniji, što pokazuje podatak da provodi preko 28 minuta na terenu proseku i da nije propustio nijednu utakmicu na evro-sceni.

Kajl Gaj (Foto: MN Press)Kajl Gaj (Foto: MN Press)

Ipak, za razliku od njega, jedno od letošnjih pojačanja nije opravdalo očekivanja. Kajl Gaj je sjajnim partijama u dresu Huventuda ubedio Zelene da ga angažuju, ali je dosad obeležio osam nastupa u Evroligi, provodio tek nešto preko 10 minuta na parketu u proseku i za to vreme beležio četiri poena, uz ukupan šut sa distance 6/19. Takođe, ima samo šest asistencija, pa je jasno da se nije dobro uklopio u ekipu i već se spekuliše da bi mogao da menja sredinu.

Nema još pouzdanih informacija da je Panatinaikos odlučio da digne ruke od nekadašnjeg igrača Sakramenta, Klvilenda i Majamija, ali s ozbirom na sve bolje partije Kendrika Nana i Marijusa Grigonisa, činjenicu da je Kostas Slukas nezamenjiv i da je Grant izrastao u Atamanovog miljenika, pa i da Luka Vildoza definitivno ima prednost, utisak je da je njegova sudbina u Atini, pred prozor u kojem igrači mogu da menjaju klubove u Evroligi (između 17. i 18. kola), pod velikim znakom pitanja.

Prošle sezone 26-godišnji Amerikanac je beležio 11,8 poena i 2,6 asistencije u Evrokupu za Huventud, uz 32,1 odsto preciznosti van linije 6,75. U ACB ligi je odigrao čak 40 utakmica i postizao 12,8 poena, uz 2,1 asistenciju i 37,1 odsto uspešnosti za tri. Posebno je blistao u plej-ofu, gde je bio najzaslužniji za plasman tima iz Badalone u polufinale preko Baskonije, a odlične partije beležio je i protiv madridskog Reala.


tagovi

KK PanatinaikosDžerijan GrentKajl Gaj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara