""
""

Grci dobili derbi protiv Litvanije, Turska posle dva produžetka slomila Holandiju, Rusija lako sa Gruzijom

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 23:11

Selektor Ergin Ataman nije koristio najvažnije igrače, ali igra ostatka tima treba da zabrine nekadašnjeg svetskog vicešampiona

Akropolis kup je završen trijumfom košarkaške reprezentacije Grčke nad Litvanijom rezultatom 67:62 (16:15, 15:16, 18:15, 18:16). Poslednja utakmica tradicionalnog pripremnog turnira nije donela spektakularnu igru dva favorita za osvajanje medalje, ali je Grčka tako vezala i šestu uzastopnu pobedu na pripremama za Evropsko prvenstvo. Ukupno sedmu u dosadašnjih devet okršaja.

Izabrane vesti

Helene je do pobede predvodio Jorgos Printezis sa 14 poena, čime je bio najbolji strelac ekipe. Pratio ga je Janis Adetokunbo sa 10 poena, šest skokova i dve asistencije. Na drugoj strani Jonas Mačijulis je ubacio 15 poena, ali najvažniju ulogu imao je NBA centar Jonas Valančijunas, koji je meč završio sa 13 poena i 11 skokova.

Samo nedelju dana pre početka šampionata Starog kontinenta, Rusija je konačno postala tim! Ekipa Jevgenija Pašutina bez većih problema savlada je Gruziju rezultatom 81:69 (26:18, 16:18, 22:10, 17:23).

Baćuške su utakmicu odigrale na pogon tandema iz CSKA Vorontsevič – Fridzon, koji je ubacio po 14 poena. Međutim, prevagu u ovoj utakmici donela je dobra odbrana ruskog sastava od samog starta utakmice, što Gruziji nije dalo prostora za manevar. I pored toga Zaza Pašulija je ubacio 20 poena i dodao sedam skokova, dok je Tornike Šengelija postigao 13 poena.

Selektor Turske Ergin Ataman odlučio je da za meč sa Holandijom odmori sve najbolje igrače, počev od Ersana Iljasove, preko Bobija Diksona i Meliha Mahmutoglua, do povređenog Džedija Osmana. I umalo da Holanđani dođu do pobede, ali je Turska posle dva produžetka slavila rezultatom 95:94 (31:11, 22:24, 14:19, 7:20, 21:20 – u oba produžetka).

Interesantno, Holandija je u poslednjih deset minuta rivalu omogućila da postigne samo sedam poena, čime je najveće iznenađenje šampionata Evrope nadoknadilo veliki minus sa starta utakmice. Međutim, Bariš Hersek je blistao sa 21 poenom, pratili su ga Oguz Savaš sa 18 i Husein Koksal 13 poena. Na drugoj strani Šarlon Klof je ubacio 25, a De Jong 22 poena, uz osam skokova.

Turski tim je poslednjih nekoliko minuta utakmice odigrao bez Sinana Gulera, koji je povredio skočni zglob, ali prema prvim najavama – nije u pitanju teža povreda. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zaza PačulijaVitalij FridzonSinan Gulerkošarkaška reprezentacija Turskekošarkaška reprezentacija Rusijekošarkaška reprezentacija Litvanijekošarkaška reprezentacija Holandijekošarkaška reprezentacija Gruzijekošarkaška reprezentacija GrčkeJanis AdetokunboEvrobasket 2015Ersan IljasovaAndrej Voroncevič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara