Gudurić: Ne znam šta da očekujem, biće to neki novi osećaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.03.18. | 20:41

"Jedva čekam utakmicu sutra"

Marko Gudurić je letos prešao iz Crvene zvezde u Fenerbahče. Mnogi su mu nametnuli težak teret na pleća, videli ga kao zamenu za Bogdana Bogdanovića, ali se ispostavilo da je Marko odlično to sve podneo i da se nosi stoički sa svim izazovima.

Sinoć je postigao rekord karijere protiv Makabija iz Tel Aviva kada je ubacio 23 poena u trijumfu Kanarinaca. Taman pred dolazak u Beograd na susret protiv Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova.

Izabrane vesti

Naravno, Zvezda je klub u kom se afirmisao i zato će iz tog ugla sutrašnji meč za njega biti pomalo čudan.
"Šta znam. Neobično je. Videćemo. Danas sam razgovarao sa drugarima, stvarno ne znam šta da očekujem. Biće neki novi osećaj. Jedva čekam utakmicu sutra", rekao je Gudurić novinarima na otvorenom treningu u Pioniru.

I on, kao i Željko Obradović, ističe težak raspored Fenerbahčea.
"Imali smo neki težak raspored. Igrali smo dosta utakmica u poslednje vreme. Maltene bez treninga smo pravog. Biće teško. Sa druge strane i Zvezdi je tako. Počeli su plej-of u ABA ligi, imali su putovanje, došli su posle nas u Beograd. Tako da sigurno će i nama i njima biti teško. Spremićemo se najbolje moguće", kaže Gudurić.

Kako se Gudurić snašao u redovima Fenera? U redovima prvaka Evrope...
"Super, super. Stvarno sam se prilagodio, navikao tamo veoma brzo. Saigrači su stvarno fantastični. Stručni štab isto. Ne samo naši i Jan, već i ostali. Bez ikakvih problema je sve prošlo", rekao je Gudurić.

Pored Gudurića na ovoj utakmici videćemo još jednog bivšeg košarkaša Crvene zvezde - Nikolu Kalinića.
"Nisam još sto odsto spreman, ali se osećam bolje i jače. Imam oscilacija, ali ima vremena za mene, bitno je da ne osećam više bolove. Pamtimo poraz od prošle godine, uzeli su nam skalp. Želimo da se osvetimo sutra. Prošle godine je bila prava takmičarska, muška, ja sam odigrao poprilično loše pa imam dodatni motiv. Biće zanimljivo, oni razmišljaju o toj utakmici u Baru, ali im dolazi u goste šampion Evrope, što se ne dešava svaki dan", rekao je Kalinić pred ovu utakmicu.


tagovi

Marko GudurićNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara