Obradović pred Zvezdu: Baš sam pričao sa igračima o faktoru Pionira

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.03.18. | 20:09

Fenerbahče ima trening pred sutrašnji duel u Evroligi protiv crveno-belih, a novinarima se obratio najtrofejniji strateg u istoriji evropske košarke

Četvrtak će biti poseban dan za ljubitelje košarke jer u Beograd stiže prvak Evrope turski Fenerbahče. Naravno, na klupi ovog tima sedi najbolji trener u istoriji evropske košarke Željko Obradović koji je govorio za srpske medije na treningu Kanarinaca prred obračun sa Crvenom zvezdom u Evroligi (četvrtak, 19h).

Prvi utisak Obradovića je veoma težak raspored sa kojim moraju da se nose ekipe.
"Ovo je sedmica u kojoj se igraju dve utakmice. S obzirom na naš i raspored Zvezde, ovo nije nimalo lako. Ni igračima Zvezde mi mojoj ekipi. Ali to je nešto na šta smo već navikli", rekao je Obradović.

Izabrane vesti

I nastavio o rasporedu...
"Imali smo utakmicu u petak, u nedelju, u utorak. Pa sutra Crvena zvezda. Takav raspored od nas nalaže da uložimo maksimalnu energiju, ali i koncentraciju. A to je ono što je najbitnije ako hoćemo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Žoc.

Jedan faktor je posebno želeo da istakne. A to je faktor Pionira i domaćeg terena crveno-belih.
"Tu je faktor Pionir. Baš sam o tome pričao sa igračima. Svi znamo koliko je Pionir važan za Crvenu zvezdu. Ona igra neuporedivo bolje na domaćem terenu nego na strani i na to treba obratiti pažnju", jasan je Obradović.

Ambicije Fenera su sigurno odlazak na Fajnal for?
"Ambicije Fenera su još ova tri meča do kraja ligaškog dela. Da odigramo na maksimalnom nivou. Videćemo na kraju gde ćemo da budemo. I koga ćemo dobiti u plej-ofu. Želimo prednost domaćeg terena, ali mnogo je važnije u kakvoj ćemo formi i zdravst stanju dočekati plej-of".

Kakav je zdravstveni bilten pred ovu utakmicu?
"Svi su zdravi, bez ikakvih problema smo pred ovaj meč".

Marko Gudurić igra sve bolje, protiv Makabija je odigrao meč karijere u Evroligi. Da li je Obradović zadovoljan njegovim razvojem?
"Izuzetno sam zadovoljan. Marko je shvatio koliko je rad važan. Izuzetno je fokusiran, vredan radan, sluša, želi da napreduje i to je ono što će ga izvući na pravi put".

Koji protivnik bi bio po meri Fenera u plej-ofu?
"Taman posla. Ne želim da razmišljam niti da pričam o tome. Ko god da dođe biće teško. Nijedan protivnik nije lak. Jedino što želimo je da budemo zdravi i da u dobroj formi dočekamo plej-of".

Fajnal-for se ove sezone igra u Beogradu...
"Predaleko je da razmišljamo  otome. Mislimo samo o tri utakmice do kraja. Prvo Zvezda pa sve ostalo. Himki na strani teška utakmica... Hajde da sačekamo. Da vidimo kako će se razvijati situacija. Postoji mnogo nekih kombinacija", zaključio je Obradović.

Foto: MN Press


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara