Đanmarko Poceko (Foto: fiba.basketball)
Đanmarko Poceko (Foto: fiba.basketball)

Italijani nemaju dilemu, Poceko ostaje selektor

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 21:24

"Moramo da nastavimo ovim putem. Romeo Saketi je krenuo u pravom smeru, a Poceko nastavio dalje na najbolji način. Ubedio me je odnosom koji je ostvario sa momcima", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči

Šokirao je svet kada je odveo Italiju do pobede nad Srbijom u osmini finala Evrobasketa. Nije ipak uspeo dalje od četvrtfinala, gde je njegove izabranike posle produžetka savladala Francuska. Nisu se Azuri domogli medalje, ali to nije zadrmalo klupu selektoru Đanmarku Poceku.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči je za Korijere delo Sport potvrdio da harizmatični stručnjak ima podršku i da će nastaviti da vodi reprezentaciju ka Svetskom prvenstvu (2023) i Olimpijskim igrama (2024).

Izabrane vesti

"Mogu da potvrdim da će ostati na selektorskoj poziciji. U to nema sumnje. Ubedio me je odnosom koji je ostvario sa momcima", rekao je Petruči.

Ostaje žal što dobre igre nisu krunisane medaljom, ali Italija veruje Poceku.

"Nastupi tima i entuzijazam koji je stvoren su pozitivni. Nažalost, gorak ukus ostaje zbog poraza od Francuske, ali ne možemo da krivimo igrače i članove stručnog štaba. Ponekad izgubi i bolji tim. Moramo da nastavimo ovim putem. Romeo Saketi je krenuo u pravom smeru, a Poceko nastavio dalje na najbolji način".

Poceko je u junu postavljen za selektora umesto Romea Saketija. Posle Evrobasketa Italijane čekaju mečevi u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Imaju učinak 5-1 u Grupi L, u novembru će dočekati Španiju i gostovati Gruziji, dok će u februaru igrati kod kuće protiv Ukrajine i Španije na strani. Azuri imaju dve pobede više od četvrtoplasirane Gruzije i na dobrom su putu da se nađu među prve tri selekcije u grupi i tako izbore plasman na planetarnu smotru koja se naredne godine održava u Indoneziji, Japanu i na FIlipinima.


tagovi

košarkaška reprezentacija ItalijeĐanmarko PocekoKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara