Jokićeve lekcije za prvog pika sa drafta i ocena Kokoškova: Monstruozna igra!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.10.18. | 12:54

Deandre Ejton udario na Nikolu i nije se dobro proveo...

"Nikola Jokić je dao 101 lekciju iz NBA košarke Deandreu Ejtonu, prvom piku sa poslednjeg drafta"

Na ovaj način američki mediji opisuju svu nadmoć koju je Nikola Jokić imao protiv Finiksa i posebno Deandrea Ejtona, u meču u kom je srpski košarkaš imao 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija.  Igrao je protiv njega na postu, dizao ga je na skok i izvlačio faulove, izvlačio ga je na šut za tri poena i davao trojke - radio mu je šta je hteo. Ejton, inače prvi pik na poslednjem draftu, bio je totalno van svoje igre.

Izabrane vesti

Završio je meč sa pet poena, osam skokova i pet faulova. A protiv Dalasa u prvom meču je imao dabl-dabl.
"Naučio sam mnogo. Nisam imao šansu da pokažem šta znam. Ali, živite i učite. Bila je ovo dobra lekcija kako da zaradim faulove protiv visokih igrača i šutiram sa slobodnih bacanja", rekao je Ejton.

Jokić je iz igre šutirao 11/11, a sa slobodnih bacanja je imao 10/11.
"Jokić je student ove igre i zna odlično kako da dođe do linije za slobodna bacanja", rekao je Ejton.

Ejton je visok 216 centimetara, ali nije mogao da se izbori sa Nikolom koji mu je prodao trikove na koje ga je upozoravao trener Igor Kokoškov.  Bilo je tu lažnjaka u igri na hiljadu načina. Lažnjak driblinga, šuta, košarkaškim rečnikom - "podvlačenja" kako bi se izborio faul. Bila je to Nikolina poruka za Ejtona - "Dobro došao u NBA, momak".

Probali su Ejtonovi saigrači da opravdaju ovakvu partiju.
"Ima metu na leđima. On je prvi pik na draftu. Jokić je pakao od visokog igrača. Ima velike sposobnosti i zna kako da igra. Bio je to odličan test za našeg visokog momka večeras", rekao je Ajzea Kenan.

Jokić se partijom protiv Finiksa pridružio Viltu Čemberlejnu kao jedini igrač u NBA istoriji koji je imao trip-dabl sa 30 ili više poena bez promašaja iz igre. S tim što je Čemberlejn to uradio dva puta.

Imao je šta da doda i Devin Buker.
"To je deo lige. Naučiće iz ovoga. Biće u redu. Jokić je veoma talentovan igrač, očigledno. Potencijal za Ol star", rekao je Buker.

Zanimljivo je da je ovo mučenje Ejtona sa klupe Finiksa pratio Igor Kokoškov.
"Individualno i kolektivno su nas čušnuli u svakom aspektu igre. Jokić je imao monstruoznu utakmicu. Igrao je jako dobro. Izgubili smo taj duel, ali i ostale na terenu. Bila je to naša slaba igra na više različitih mesta", rekao je Kokoškov.

Svi koji su pratili NBA draft i sve što mu je prethodilo znaju kolika se fama digla oko Ejtona. On će nesumnjivo biti veliki igrač, ali u ovom momentu je dobio opasnu čvrgu od Jokića.

Za kraj, verovatno ste primetili, sve se češće uz Jokićevo ime pominje “Ol star”.

Foto: Printskrin


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara