Josip Sesar (©ABA League/Cibona/Marin Susic)
Josip Sesar (©ABA League/Cibona/Marin Susic)

Josip Sesar novi selektor hrvatske košarkaške reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 15:42

Trener Cibone menja Aleksandra Petrovića

Odradio je Aco Petrović svoj posao kao vršilac dužnosti i predložio KS Hrvatske dvojicu trenera za selektorsku ulogu: Darija Đerđu i Josipa Sesara. Sada je ozvaničeno da je izbor pao na šefa struke zagrebačke Cibone.

Sesar je bio deo Petrovićevog stručnog štaba u prethodnom periodu, pa će nastaviti njegovim koracima. Ostavio je dobar utisak predvodeći Cibonu ove sezone u ABA ligi, dugo je uprkos brojnim finansijskim problemima držao u plej-of trci, a od 2016. godine je u reprezentativnom pogonu.

Izabrane vesti

Najpre je predvodio U20 reprezentaciju, a potom je bio pomoćnik Draženu Anzuloviću u seniorskoj selekciji 2018. godine. Na poziv Petrovića se prošle godine vratio, a sada ga očekuju ozbiljni izazovi u selektorskoj ulozi.

Prvo je na rasporedu poslednji krug pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo od 19. jula do petog avgusta, a potom i Olimpijski pretkvalifikacioni turnir od 12. do 20. avgusta.

Josip Sesar je igračku karijeru započeo još sa 14 godina u Zagrebu. Branio je boje i Cibone, Splita, Širokog, Zadra i Zrinjskog iz Mostara, gde je 2009. i okačio patike o klin.

Vrlo brzo je uplivao u trenerske vode i prvi angažman ostvario u Zrinjevcu. Potom je dve godine radio sa mlađim kategorijama Cibosa, u dva navrata predvodio Goricu, da bi se minulog leta uhvatio "vrućeg krompira" u redovima zagrebačkog velikana.

Pet puta je kao igrač bio šampion Hrvatske, a nedavno je sa Cibonom osvojio i prvi trofej u trenerskoj karijeri, kada je vodio Vukove do trijumfa u Kupu.


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeJosip SesarAco PetrovićDario Đerđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara