""
""

KAKO DO RIJA: Tri turnira, 18 ekipa i samo tri vize za Brazil!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.15. | 08:19

Za sada je poznato 12 učesnika doigravanja, među kojima je i Srbija

Srbija je porazom od Litvanije u polufinalu Evrobasketa izgubila šansu da se bori za zlato, ali u isto vreme ostala je i bez direktnog plasmana na Olimpijske igre naredne godine u Rio de Žaneiru! Naši momci u nedelju od 14 protiv domaćina Francuske igraju za bronzu, a odmah posle tog meča, kako god da se on završi, Sale Đorđević i njegovi izabranici mogu da se okrenu dodatnim kvalifikacijama koje ih očekuju na putu za OI. 

FIBA će organizovati tri kvalifikaciona turnira, ukupno 18 reprezentacija biće podeljeno u tri grupe sa po šest timova, a samo osvajačima tih takmičenja biće uručene vize za Rio. Svi učesnici još nisu poznati, ali dovoljno je pomenuti imena selekcija koje su za sada obezbedile doigravanje pa da bude jasno da put do Brazila neće biti nimalo jednostavan.

Izabrane vesti

Iz Evrope to je učinilo pet ekipa, računajući i Srbiju, tri tima su sa američkog kontinenta, tri iz Afrike, jedan iz Okeanije, zatim tri sa Azijskog šampionata (počinje za nekoliko dana) i na kraju njima će se priključiti još tri tima organizatora, koji će biti poznati 23. novembra. Za sada se kao mogući domaćini kvalifikacija pominju Rusija i Nemačka.

Evo kompletnog spiska učesnika kvalifikacija:

EVROBASKET (5): Francuska, SRBIJA, Grčka, Italija, Češka
ŠAMPIONAT AMERIKE (3): Kanada, Meksiko, Portoriko
AFROBASKET (3): Angola, Senegal, Tunis
AZIJSKI ŠAMPIONAT (3): Prvenstvo tek treba da bude odigrano
ŠAMPIONAT OKEANIJE (1): Novi Zeland
TRI DOMAĆINA TURNIRA (3): Biće određeni 23. novembra

Nakon što budu poznati svi učesnici kvalifikacija FIBA će suziti spisak potencijalnih rivala Srbije. Ono što se za sada zasigurno zna jeste da su termini za odigravanje kvalifikacionih turnira od 5. do 11. jula naredne godine.

Još nije definitivno, ali očekuje se da na tim turnirima selekcije budu podeljene u dve grupe sa po tri tima, posle čega bi dve prvoplasirane ozbezbedile prolaz u polufinale...


tagovi

SrbijaOlimpijske Igre 2016OI Rio 2016.Evrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara