Kako je Džordan dočekao rukija Ajversona: Gde si, mala ku**o

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.05.20. | 16:50

Legendarni plejmejker Filadelfije kaže da nikada neće zaboraviti taj prvi susret s Džordan

Dokumentarni serijal “The Last Dance“ pokrenuo je pravu revoluciju u vreme pandemije virusa korona i lančanu reakciju u kojoj se mnogi bivši saigrači i protivnici Majkla Džordana prisećaju anegdota iz vremena kada su zajedno delili parket i vojevali košarkaške dvoboje.

Milan Tomić se nedavno prisetio kako je izazivao Leteće visočanstvo u onom čuvenom okršaju iz Pariza 1997. godine, a Alen Ajverson je otkrio da mu prvo iskustvo s najboljim košarkašem svih vremena nije bilo baš tako prijatno.

Izabrane vesti

Ajverson je na veliku scenu došao kao prvi pik s Drafta iz prilično jake generacije 1996. godine, ali Džordan nije bio impresioniran...

“Prvi put kada smo razgovarali bilo je baš te moje prve godine u ligi. Nikada neću da zaboravim tu prvu utakmicu protiv njega u svojoj debitantskoj sezoni. Prišao mi je rekao: 'Gde si, mala ku**o'. Taj momenat mi je zauvek ostao urezan u sećanje“, priseća se Ajverson.

Džordanovi Bulsi tada su razbili Sikserse sa 29 poena razlike. Sam Džordan imao je 27 poena, uz pet asistencija i dva skoka, dok je Ajverson odgovorio sa 15 poena (4/13 iz igre), uz četiri uhvaćene i dve podeljene lopte.

Foto: ©AFP


tagovi

Majkl DžordanAlen Ajverson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara