Foto: AFP
Foto: AFP

Klivlend nemoćan kao nijednom od starta sezone: Niksi čvrstom odbranom do novog vođstva u seriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 04:31

Ekipa iz Njujorka rutinski slavila u trećoj utakmici

Pojavio se Klivlend u plej-ofu posle četiri sezone i mogao bi učešće da završi već na startu. Daleko od toga da je serija već gotova, ali su Niksi na dobrom putu da je reše u svoju korist. U noći između petka i subote napravili su još jedan korak ka polufinalu Istočne konferencije pošto su potvrdili brejk iz Klivlenda i ubedljivim trijumfom na svom terenu poveli sa 2:1 u seriji – 99:79.

Nisu Kavalirsi u uvodna dva meča "zatrpaval" koš Niksa, u porazu su im ubacili 97 poena, u pobedi 107, ali je ekipa iz Njujorka odlučili da po seldbi serije u njen Medison Skver Garden odlučila da dodatno zategne odbranu i takoreći “evropskom” košarkom dođe do novog vođstva.

Izabrane vesti

Koliko su nemoćni bili Kavalirsi govori i podatak da je ovo bila poenterski njihova najslabija partija od starta sezone. Ni na jednoj od prethodnih 84 utakmica nisu ubacili manje poena. Istina, treba istaći i da su užasno šutirali. Pogodili su tek 31 od 80 šuteva iz igre, odnosno tek sedam od 33 ispaljene trojke.

Stoga ni ne čudi što je Donovan Mičel, jedan od onih kojeg je šut koliko-toliko služio (9 od 19 iz igre, ali i dva od osam za tri poena) bio poprilično nezadovoljan, što je i stavio do znanja saigračima tokom jednog tajm-auta. Pokušao je da razdrma ekipu, ali nije uspeo. Katastrofalnom procentu šuta najviše je doprineo Darijus Garland. Užasno je gađao, pogodivši samo četiri od 21 šuta i samim tim bio jedan od glavnih krivaca za poraz.

Defanzivna klinika Niksa do izražaja je došla u prvom poluvremenu tokom kojeg su Kavalirsi postigli svega 32 poena, a odlučujuća je bila druga četvrtina koju je domaćin dobio sa 13 poena razlike. U nastavku su gosti bili nešto precizniji, ali opet ni iz jedne četvrtine nisu izašli kao pobednici.

Pomenuti Mičel bio je najefikasniji sa 22 poena, dok je jedan manje na drugoj strani ubacio Džejlen Branson sa 21 poenom. Beret je u pobedičkoj ekipi doprineo sa 19 poena, a Hart je ubacio još 13. U Kavalirsima se pored Mičela istakao još Levert sa 17 koševa.

NBA LIGA, PLEJ-OF - PRVA RUNDA:

Subota

Atlanta - Boston 130:122, 1:2 u seriji

/Jang 32 - Tejtum 29/

Njujork - Klivlend 99:79, 2:1 u seriji

/Branson 21 - Mičel 22/



tagovi

NBA plej-ofNBA ligaKlivlend KavalirsNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara