Džimi Batler (AFP)
Džimi Batler (AFP)

Kraj velike NBA karijere u najfudbalskijoj zemlji? Zvuči zanimljivo

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 19:13

Džimi Batler želi u Flamengo

Nije strano da se igrači iz najjače košarkaške lige na svetu pri kraju profesionalnih karijera sele u zemlje poput Kine i Filipina, ali želja Džimija Batlera je poprilično neuobičajena.

Naime, u razgovoru za magazin GQ, 35-godišnji NBA as je otkrio da bi profesionalnu karijeru želeo da završi u brazilskom Flamengu.

Izabrane vesti

Zaista bih želeo da igram za Flamengo. Svima govorim da sam polu-Brazilac“.

Šestostruki ol-star igrač je u redove tima sa Floride stigao 2019. godine, a kako kaže, Majami će sigurno biti njegov poslednji tim u NBA.

“Osećam se kao kod kuće, stvarno mi je stalo do ovoga grada i ljudi koji žive u njemu. Majami me je prihvatio. Želeli su da im donesem nešto što nisu imali još od vremena Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Krisa Boša, a ja želim da to uradim“.

Tokom Olimpijskih igara 2016. u Riju, Batler i saigrači su trenirali baš u objektima Flamenga. Pored gigantskog fudbalskog kluba, Flamengo se može pohvaliti i sa uspešnom košarkaškom sekcijom. Tim iz Rio de Žaneira je 2021. godine osvojio Ligu šampiona Amerike kao i dva FIBA Svetska klupska prvenstva.

Crveno-crni dres su između ostalih nosili Nikolas Laprovitola, Anderson Varežao, Leandro Barbosa, sadašnji košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos, kao i najveća legenda brazilske košarke Oskar Šmit.

Da li će superzvezda Majamija održati obećanje i okačiti patike o klin u Južnoj Americi ostaje da vidimo. Zanimljiva želja svakako postoji...


tagovi

FlamengoDžimi Batler

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara