Lejkersi se zaneli, spiskali novac i sad ostaju bez Kazinsa i(li) Kavaja

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.07.18. | 12:21

Potpisali Lens Stivenson, Džaval Mekgi i Kaldveld Poup, u kasi više nema para za još jednu superzvezdu

Tek jedan pun dan prošao je od otvaranja letnje transfer pijace u NBA ligi, a Lebron Džejms je odlukom da započne novu dinastiju u Los Anđeles Lejkersima izazvao tektonske potrese na američkom košarkaškom tlu!

Izabrane vesti

Svetla Holivuda spremna su za dolazak Kralja Džejmsa, a navijači Lejkersa upali su u ekstazu koja nije dugo potrajala... Nekoliko sati pošto je obelodanjen transfer koji je trebalo da zastraši celu košarkašku planetu, Medžik Džonson i njegovi saradnici povukli su niz diskutabilnih poteza i, bar tako sada izgleda, pucali sebi u kolena. U Grad anđela ekspresno su dovedeni Lebronov dugogodišnji neprijatelj i jedini čovek koji je uspeo da ga iznervira - Lens Stivenson, potom i dojučerašnji centar Golden Stejta i dvostruki osvajač šampionskog prstena Džaval Mekgi, da bi sve bilo začinjeno produžavanjem saradnje sa Kentavijusom Kaldvel Poupom. Lejkersi su podelili tri jednogodišnja ugovora i tako ubacili nove kockice u prilično šarenoliki mozaik tima koji će se graditi oko Lebrona. Ujedno, čini se, ostali i bez mogućnosti da Lebronu Džejmsu dodaju još jednu superzvezdu?!

Pol Džordž je u jednom potezu otpisao višemesečne glasine da ide u Lejkerse tako što je, bez obavljenog razgovora sa poslodavcem iz Kalifornije, potpisao maksimalni ugovor sa Oklahomom. Šanse da Kavaj Lenard i(li) Demarkus Kazins pojačaju Lejkerse otišli su u domen naučne fantastike zbog tri, reklo bi se, čudna potpisa. Zašto? Pre svih transakcije koje su se dogodile Lejkersi su imali 47.600.000 dolara slobodnog kapitala u kasi, uključujući i 18.000.000 dolara vredan ugovor Luola Denga (koji bi mogao da se iscepka na naredne godine), te 12.400.000 dolara za Džulijusa Rendla, bez dodatnog „rastezanja“ budžeta. Podsetimo, Lejkersi bi uskoro trebalo da ozvaniče ostanak Džulijusa Rendla i potvrda se očekuje vrlo brzo, a ukoliko bi ga se odrekli otvorili bi 10.000.000 dolara prostora. Istovremeno se razgovaralo sa Majamijem oko Dengovog trejda. Dengovim otpisivanjem korišćenjem „streč provizije“ otvorilo bi se još 10.000.000 dolara. 

Do juče neprijatelji, sada najbolji drugovi? Lebron i Lens

Kontroverzni lik Kentavijus Kaldvel Poup potpisao je na 12.000.000 dolara. Lens Stivenson, koji je godinama pokušavao da se uvuče pod kožu Lebronu i na sve načine pokušavao da ga izbaci iz takta na 4.500.000 dolara. Džaval Mekgi, koji donekle jeste bio koristan u rotaciji Golden Stejta, ali je mahom predmet podsmeha šire košarkaške javnosti, na 2.400.000 dolara. To je Lejkerse odvelo u crvenu zonu, što predstavlja ozbiljan problem za dalje poslovanje kluba. Hipotetički, Lejkersi bi za Kavaja Lenarda morali Sparsima da pošalju veliki paket iz Los Anđelesa i praktično očiste ceo kostur mladih snaga koji bi trebalo da predstavljaju budućnost tima - Lonza Bola, Kajla Kuzmu, Brendona Ingrama, Moa Vagnera koji je tek došao i ne može da bude trejdovan u periodu od 30 dana, te Džoša Harta! Takvom kombinacijom došlo bi se do 18.000.000 dolara slobodnog prostora, ali... To se Lejkersima nikako ne isplati. Informaciju je potvrdio i najpoznatiji košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski. Lenardov ugovor za narednu godinu vredan je oko 20.100.000 dolara. 

Vodeći ljudi San Antonija i Lejkersa juče su obavili dva velika razgovora na temu Lenardovog trejda i Sparsi su bili jasni - žele ceo paket budućih pikova, uz nekoliko mladih zvezda u usponu. Lejkersi su to automatski odbili i poručili da je Kajl Kuzma nedodirljiv, niti da u Teksas pošalju tri buduća pika. Teoretski, Ingram + Bol + Hart + Zubac bi mogli da pokriju trejd. Ili kombinacija Kajl Kuzma + Lonzo Bol + Džoš Hart i budući pikovi. 

Prema saznanjima dobro upoznatih izvora, Kavaj Lenard ne krije da želi u Lejkerse, ovog ili narednog leta, ali posle svega što su Lejkersi uradili po angažovanju Lebrona Džejmsa ostaviće taj posao po strani do sledeće godine, kada klub dobije još jedan slot za maksimalni ugovor. Navodno, ukoliko do dogovora ne dođe do srede ujutru - Lejkersi će odustati od Kavaja i krenuti dalje. 

Situacija je još komplikovanija sa Demarkusom Kazinsom! NBA insajder Bobi Marks tvrdi da je Kazinsov transfer sada potpuno nerealan. Čak i kada bi Lejkersi trejdovali Luola Denga radi otvaranja prostora u budžetu i daljeg trejdovanja budućih pikova i trenutnih mladih snaga, klub bi u najboljem slučaju Kazinsu mogao da ponudi jednogodišnji ugovor vredan 12.000.000 dolara?! Poređenja radi, Bugi bi u Nju Orleansu mogao da dobije maksimalni, petogodišnji ugovor vredan bezmalo 200.000.000 evra!

Lejkersi su (ne)svesno došli u situaciju da više ne mogu da naprave nijedan veliki posao! Odnosno, bar dok sve ono što su gradili godinama ne poruše kao kulu od karata. Postoji šansa da bude doveden Klint Kapela, ali i ta je priča na dugačkom štapu. Tu se postavlja pitanje i koliko bi Lejkersi želeli da Kapelu vežu dugogodišnjim ugovorom, pošto bi taj potez ugrozio budžet na duže staze. 

Da li je ovo planski potez ili ne - vreme će pokazati... Zasad tim sa Džamalom, Lensom i porodicom Bol, bez Lonza, ali vođenom ocem Lavarom, likom bez trunke srama, izgleda kao dobra baza za neku holivudsku sapunicu. Lebron i mlade snage izvlače prosek...

Foto: Action Images


tagovi

Lebron DžejmsLens StivensonDžaval MekgiKentavijus Kaldvel PoupDemarkus KazinsKavaj LenardLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara