""
""

Lipovij i Pustovij srušili Gruzine!

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.17. | 16:39

Ukrajincima prva pobeda na Evropskom prvenstvu

Malo iznenađenje na Evropskom prvenstvu! Ukrajina je uspela da savlada Gruziju sa 88:81. Ekipa koja je imala dva poraza i igrala ovaj duel bez Kravcova bila je bolja od tima koji je u prvom kolu nadigrao Litvaniju. Jeste izenađenje, nema dileme.

Sve se rešavalo u poslednjoj deonici, ali realno Gruzini nisu bili ni blizu da stignu Ukrajince koji su odigrali hrabro i zaslužili prvu pobedu.

Izabrane vesti

Ukrajinci možda nisu došli na ovaj turnir u najboljem sastavu, ali su posle neobično dobrog otpora u prvoj četvrtini dobili drugu deonicu s čak 30:18 i tako se postavili kao reprezentacija koja će da diktira ritam utakmice.

Gruzini su tokom treće deonice topili prednost Ukrajine, a u četvrtoj je bila baš velika borba. Ukrajinci su bili tu negde na oko šest-sedam poena prednosti, a kada bi god Gruzini prišli, ovi bi odgovorili na pravi način i na kraju su zasluženo došli do pobede.

Pustovij (19p) je pravio najveće probleme Gruzinima u reketu svojom visinom i snagom, a izvan reketa pretio je bivši igrač Crvene zvezde Lipovij koji je postigao 17 poena.

Gruzini su posle trijumfa nad Litvanijom u prvom kolu sada prosuli mleko, ali i dalje imaju izvesne šanse da se plasiraju u nokaut fazu.

Samo, ovo su morali da dobiju. Najbolji kod Gruzije bili su Zaza Pačulija i Đorđi Šermandini sa po 17 datih poena.

GRUPA B

GRUZIJA - UKRAJINA 81:88
Tel Aviv

GRUZIJA: Dikson, Gamkrelidze, Boisa, Pačulija, Cincadze, Šermandini, Sanadze, Markoišvili, Berišvili, Šengelija, Bitadze, Londaridze

UKRAJINA: Pustovzonov, Kolčenko, Lukašov, Otverčenko, Lipovij, Kornijenko, Bobrov, Zajcev, Pustovij, Konjev, Mišula


tagovi

Aleksandar LipovijGruzijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara