Ljulj je ovaj put naleteo na Mirotića... Barsa nosi 2:0 u Madrid!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 21:12

Real imao šansu za brejk ali se Podgoričanin potrudio da do toga ne dođe

Navikli smo od Serhija Ljulja na čudesne završnice, ali mu je večeras Fortuna okrenula leđa. Tačnije, naleteo je na Nikolu Mirotića i Realov san o brejku u finalnoj seriji plej-ofa Endesa lige se raspršio.

Vodila je Barselona u većem delu meča, Real se stalno vraćao, na kraju imao šut za pobedu preko Serhija Ljulja. ali je Mirotić uspeo da odbrani i sačuva Kataloncima pobedu – 86:85. Za 2:0 u seriji pred selidbu u Madrid gde će Real biti pod većim pritiskom jer ne sme da priušti novi poraz.

Izabrane vesti

Od početka se vodila žestoka borba i niko nije uspevao da se rezultatski odlepi. Laprovitola je vezao dve trojke za 10:6, Vilijams Gos je uzvratio. Poarije je u prvom poluvremenu bio iznenađenje pod košem i pravio velike probleme Barsi, ali ni Real nije imao rešenje za sjajnog Mirotića. Veseli je pogodio trojku za 45:41 na poluvremenu. Imala je Barsa sjajnih 66 odsto za tri poena na poluvremenu...

Kada je Jokubaitis pogodio trojku sredinom trećeg kvartala za plus devet (57:48), delovalo je da je Barsa slomila Real. Ali navikli smo od Madriđana da se nikad ne predaju i da prave lude preokrete. Tavares se razigrao pod košem, a Kozer pogodio trojku za samo poen zaostatka.

Barsa je u poslednju četvrtinu ušla sa tri razlike, a Kalinić je otvorio sa trojkom za 71:65. Međutim razgoropadio se Ljulj. U svom stilu je pogodio trojku iz punog trka, pa ubacio još dva poena i doneo Realu preokret i vođstvo. Tavares je opet imao dobru sekvencu i Real je poveo 80:74. Barsu je trojkom u život vratio Mirotić.

Prelomni momenat meča je bio borba Mirotića i Hezonje na skoku koju je dobio Podgoričanin. Laprovitola je potom probio Tavaresa za "2+1", a Realov centar je zaradio petu ličnu. Ostalo je šest sekundi za Real, ali Ljulj ovoga puta nije pogodio...

Junak pobede je bez bilo kakve dileme bio Nikola Mirotić koji je ubacio 25 poena za 28 minuta na parketu. Veseli ga je ispratio sa 18 poena, po 10 su ubacili Kalinić, Laprovitola i Jokubaitis. Hezonja je na drugoj strani zabeležio 18 poena, Ljulj 15, a Tavares 13.


tagovi

Serhio LjuljNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara