Luda zabava u Skills Challenge-u, falili samo Hrvat i Bosanac (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.02.19. | 08:54

Jokić i Dončić stali u polufinalu...

Takmičenje u veštimana (Skills Challenge), brzo šutiranje trojke, atraktivna zakucavanja... U noći između subote i nedelje spektakularna uvertira za centralni događaj ovogodišnjeg NBA Ol Star akoji nas očekuje večeras (02:00, Sportklub) i sudara Lebronovog i Janisovog tima.  

Izabrane vesti

Pažnju naše javnosti najviše je privuklo otvarajuće takmičenje u veštinama jer je u njemu ponovo učestvovao naš Nikola Jokić, ali nažalost, ponovo se, kao i prošle godine, zaustavio u polufinalu. On i Nikola Vučević bili su dvojica jedinih izrazito visokih košarkaša, a pored njih dvojice sposobnosti s loptom u Šarlotu dokaziovao je još jedan momak sa ovih prostora - Luka Dončić. Što bi se reklo, falili još samo Hrvat i Bosanac...

Njih trojica, plus Džejson Tejtum (Boston), Tre Jang (Atlanta), Kajl Kuzma (LA Lejkers), Dearon Foks (Sakramento) i veteran Majk Konli (Memfis) našli su se u žrebu oko dva iza ponoći po našem vremenu. Namešteno ili ne, tek u četvrtfinalu susretili su se upravo centri, Jokić i Vučević. Crnogorac je sve vreme imao prednost, bio ispred asa Denvera, međutim kada je došlo vreme da pobedu overi trojkom - promašio je. Jokić je stigao na liniju za tri nekoliko sekundi kasnije i ubacio iz prve. Trica za polufinale, a tamo Tejtum iz Bostona. 

Sada Nikola kreće bolje od svog rivala, pošto je iz prve probacio loptu kroz obruč koji simulira precizno dodavanje. Međutim, zakazala je trojka. Tejtum stiže drugi na cilj i pogađa van linije 7,24 iz prve. Jokić se kobajagi ljutio, odbijao da čestita Tejtumu plasman u finale i pokazao da je pravi čovek za šou kakav se traži na ovakvim događajima. Šuter Seltiksa prethodno je bio izbacio Konlija... 

U drugoj polovini žreba Tre Jang je u četvrtfinalu savladao Dearona Foksa, dok je Luka Dončić bio bolji od Kajla Kuzme. Mladi Slovenac srpskog porekla patentirao je novi način igre. On, naime, uopšte nije žurio. Zaostajao je podosta za Kuzmom, ali pokušao je da pogodi trojku sa polovine terena. Nije uspeo, no imao je sreće da Kuzma promaši svoj prvi pokušaj za tri. Dončić je to kaznio kada ga je sustigao. 

Kasnije, u finalu, Džejson Tejtum se poslužio ovim lukavstvom i to mu je donelo pobedu nad Jangom, koji će u polufinalu izbaciti Luku Dončića...

Nikola Jokić sebe je posle takmičenja samoproglasio za drugoplasiranog. Kroz šalu, naravno...
"Ne, nisam ljut. Ja sam bar pobedio u prvoj rundi, ne kao Vučević. A posle sam izgubio od šampiona, tako da se može reću da sam zapravo ja drugi. Bilo mi je malo žao mog imenjaka jer je bio brži od mene. Promašio je, šta da se radi... Svi koji su pobedili - zaostajali su. Ne znam zašto. Sve u svemu, zanimljivo je bilo".

Glavna predstava, međutim, tek sledi.
"Čudno je. Ne znam šta da očekujem. Mi imamo visok tim. Pokušaću da se maksimalno zabavljam, to je glavno. Najviše volim da asistiram, asistencija usrećuje više ljudi. A verujem da ćemo se svi potruditi i da da pobedimo", poručio je srpski as.  


ČETVRTFINALE
Jokić
- Vučević
Konli - Tejtum
Foks - Jang
Dončić - Kuzma

POLUFINALE
Tejtum
- Jokić
Jang - Dončić

FINALE
Tejtum
- Jang


SVI POBEDNICI TAKMIČENJA U VEŠTINAMA

2003 – Džejson Kid (Nju Džersi)    
2004 – Beron Dejvis (Nju Orleans)
2005 – Stiv Neš (Finiks)
2006 – Dvejn Vejd (Majami)
2007 – Dvejn Vejd (Majami)
2008 – Deron Vilijams (Juta)
2009 – Derik Rouz (Čikago)    
2010 – Stiv Neš (Finiks)
2011 – Stef Kari (Golden Stejt)
2012 – Toni Parker (San Antonio)
2013 – Demijen Lilard (Portland)
2014 – Trej Burk (Juta) i Demijen Lilard (Portland)
2015 – Patrik Beverli (Hjuston)
2016 – Karl Entoni Tauns (Minesota)
2017 – Kristaps Porzingis (Njujork)
2018 – Spenser Danvidi (Bruklin)
2019 – Džejson Tejtum (Boston)


tagovi

Ol starNikola JokićLuka DončićNikola VučevićDžejson TejtumNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara