Takmičenje u zakucavanju: Supermen preko Šeka, Kolins zakinut za originalnost (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 09:11

Džo Heris najbolji trojkaš na 66. Ol staru

Latini bi rekli da se o ukusima ne raspravlja, ali Ameri ukuse ocenjuju, pa je tako Hamidu Dijalo pobednik takimičenja u zakucavanju na 68. Ol staru u Šarlotu.

Luda zabava u Skills Challenge-u, falili samo Hrvat i Bosanac (VIDEO)

Izabrane vesti

Košarkaš Oklahome je do trijumfa došao pošto je izveo, nema spora, spektakularna zakucavanja. U prvoj rundi je na dodavanje saigrača Rasela Vestbruka (o tablu) zgromio loptu u koš, da bi u drugoj bio inovativniji, pozvao je na teren legendarnog Šekila O’Nila, „posadio“ ga ispod koša, zaleteo se i nadvisio jednog od najkrupnijih igrača u istoriji NBA lige, za oduševljenje publike. I žirija koji je, može biti, ostao pod utiskom činjenice da je Dijalo nekoliko sekundi „visio“ na obruču, tako što je desnim laktom probio mrežicu, dok je levom rukom otkopčao dres, kako bi pokazao da ispod njega nosi majicu Supermena.

Čak se i legendarni Šek uplašio – sve kao deo šoua – dok je petočlani žiri, u kome se, između ostalih, nalazio Alonzo Morning podelio sve desetke Dijalou.

Na taj način Dijalo je postao pobednik, jer u finalu Denis Smit Džunior iz Njujorka nije uspeo iz četiri pokušaja da izvede zakucavanje, mada ostaje dilema da li je žiri možda zakinuo za koji poen Džona Kolinsa. As Atlante ispao je već u prvoj rundi, iako ima mišljenja da je bio znatno originaliji od Dijaloa, tako što je najpre zakucao držeći se za levom rukom za tablu, dok je u drugom pokušaju glumio pilota iz drevnih vremena, preskočivši maketu aviona... Nedovoljno i za finale.

Fotogalerija sa takimičenja u zakucavanju...

gallery

Takmičenje u brzom šutiranju trojki obeležio je Džo Heris iz Bruklina. U prvom kolu dobacio je do 25 od moguća 34 poena, a u finalu je bio još precizniji (26), ostavivši iza sebe Stefona Karija iz Golden Stejta (24), dok se Sakramentov Badi Hild zaustacvio na 19 pogodaka.

FOTO: Reuters


tagovi

nba ol startakmičenje u zakucavanjimazakucavanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara