Ludilo prelaznog roka: Kavsi i Klipersi rade na Džordanovom trejdu! Ali, šta koči transfer?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 16:31

Tržište se zatvara u 21.00 po srednjeevropskom vremenu...

Transfer pijaca u NBA ligi ušla je u poslednjih nekoliko časova do zatvaranja, a kako stvari stoje do zaključavanja kapija ostaje nam samo jedno, ali bitno pitanje - hoće li Los Anđeles Klipersi i Klivlend Kavalirsi uspeti da dogovore trejd gde bi put Ohaja krenuo Deandre Džordan?

Prema tvrdnjama Adrijana Vojnarovskog, inače verovatno i najpouzdanijeg izvora informacija u NBA ligi, uprave Klipersa i Kavsa rade na još jednom blokbaster trejdu i užurbano se traži rešenje problema koji u ovom trenutku muči vicešampiona najjače košarkaške lige sveta. To je, naravno - novac!

Izabrane vesti

Džordan bi po slovu ugovora trebalo da inkasira oko 22.600.000 dolara za ovu sezonu. Jedini igrač u rosteru Kavsa koji ima identična primanja je Kevin Lav. Ali, kako je odlični šuter povređen sigurno neće biti u transfer jednačini. Pored Lava u ceo posao mogli bi da budu uključeni još i Tristan Tompson, Iman Šampert i Čening Fraj.

Idealno rešenje trebalo bi da bude uključivanje trećeg kluba koji bi praktično bio premosnica ovog velikog trejda i neko ko bi „upio“ težinu ugovora. Izbor je prilično mali, gotovo minimalan, pošto mnogi vode računa o svojoj finansijskoj budućnosti.

Čikago, Dalas i Finiks su viđeni kao klubovi sa pravom finansijskom konstrukcijom, kao i Memfis.

Podsetimo, Kavsi su u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, koja bi mogla da ima snažan uticaj na potencijalni odlazak Lebrona Džejmsa na leto. Klivlend je prethodne noći stigao do važne pobede nad Minesotom nakon produžetka, ali ima 13 poraza u poslednjih 19 utakmica.

Osim rezultatskih, Kavsi imaju i velike kadrovske probleme, a pre svega se traži centar koji bi zatvorio reket. Zato se Džordan i pominje kao najveći favorit u ovom trenutku.

S druge strane, Klipersi su nedavno ostali bez Blejka Grifina, koji je u velikom trejdu otišao u Detroit. U suprotnom smeru je, između ostalih, stigao Boban Marjanović. Danas je paraf na trogodišnji ugovor stavio odlični strelac Lu Vilijams i za to će zaraditi oko 24.000.000 dolara. 

Prelazni rok se zatvara večeras u 21.00 po srednjeevropskom vremenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Deandre Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara