Mega dovela juniorskog reprezentativca Nemačke

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 14:03

Džek Kajil potpisao ugovor

Talentovani plejmejker juniorske reprezentacije Nemačke je novi igrač Mege. Višegodišnji ugovor sa klubom potpisao talentovani nemački plejmejker Džek Kajil (2006, 191 cm) koji u Megu dolazi iz redova nemačkog kluba Rasta Fehta. Kajil je prošlog meseca nastupio za juniorsku reprezentaciju Nemačke sa kojom je osvojio bronzanu medalju na „Albert Švajcer“ turniru koji je održan u Manhajmu, a gde je izabran i u najbolju petorku turnira, pošto je u proseku beležio 13,3 poena, 4,5 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici.

Kajil je rođen 27. januara 2006. godine u Berlinu, visok je 191 centimetar i igra na poziciji plejmejkera. Prethodne sezone je nastupajući za juniorski tim Albe izabran u najbolju petorku ANGT kvalifikacionog turnira u Minhenu, gde je u proseku beležio 18,5 poena, 4,8 skokova, 3,5 asistencija i 3,8 ukradenih lopti po utakmici. Prošlog leta je prešao u redove Rasta Fehte, a ove sezone je nastupajući za B tim u drugoj nemačkoj ligi beležio u proseku 10,5 poena i 2,8 asistencija.

Izabrane vesti

Džek Kajil je ove sezone nastupio i za Next Generation selekciju na ANGT kvalifikacionom turniru u Podgorici, gde je takođe bio izuzetno zapažen sa 15 poena, 7 asistencija i 2 ukradene lopte u proseku.

Kajil je standardni reprezentativac mlađih selekcija Nemačke. Pored veoma zapaženog nastupa na gore pomenutom „Albert Švajcer“ turniru, Kajil je bio član kadetske reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije 2022. godine, a publika u Srbiji je imala priliku i da ga upozna na U18 Evropskom prvenstvu koje je održano u Nišu prošle godine, kada je sa juniorima Nemačke osvojio bronzanu medalju.



tagovi

KK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara