""
""

Mega raskrčila Dudovu šumu, Bruks i Čakarević slomili Vršac

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.17. | 21:25

Biće zanimljiva borba za četvrto mesto u Superligi Srbije

Košarkaši Mega Leksa savladali su Spartak u Subotici rezultatom 88:72 i tako se ponovo uključili u trku za jedno od četiri pozicije za plej-of i Jadransku ligu naredne sezone.

Izabrane vesti

Tim Dejana Milojevića izgledao je daleko bolje nego što je to bio slučaj u porazu od Dinamika, pa je do pobede stigao rutinski. Doduše, Spartak je bio ravnopravan rival tokom prvog dela utakmice, da bi zatim gosti iz Sremske Mitrovice preuzeli kontrolu i stvorili razliku dovoljno veliku da ne moraju previše da brinu.

Najefikasniji igrač u gostujućim redovima bio je Radosav Spasojević sa 16 poena, Kostja Mušidi imao je 14, a Ognjen Jaramaz 13 poena. Kod domaćina Ivan Jelenić bio je gotovo nepremostiva prepreka sa 26 poena, dok je Miloš Nikolić skupio 14 koševa.

Dinamik je na krilima tandema Devin Bruks - Marko Čakarević upisao trijumf nad Vršcem rezultatom 89:81.

Dvojac sastava sa Dorćola zajedno je iskombinovao 44 poena i tako nadoknadio izostanak Kimanija Frenda. Bruks je meč završio sa 23 poena (7/11 za dva), te devet skokova i sedam asistencija i indeks korisnosti 36! Čakarević je upisao dabl-dabl sa 21 košem i 12 uhvaćenih lopti.

Vršac je uspeo da se drži sve do sredine poslednje deonice, kada je vodila rezultatom 75:69. Ali je onda izgubio konce i potpuno posrnuo. Dinamik je serijom 14:0 potpuno okrenuo rezultat, poveo rezultatom 83:75 i tako rešio pitanje pobednika.

I Mega i Dinamik posle šest kola imaju po tri pobede.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Marko ČakarevićMega LeksRadosav SpasojevićSrbijaVršac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara