Lovro Gnjidić (©ABA League/Split/Ivica Cavka)
Lovro Gnjidić (©ABA League/Split/Ivica Cavka)

Mega zamenu za Topića dovela iz Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.12.23. | 14:34

Lovro Gnjidić stigao u Beograd

Vratio se Nikola Topić u Crvenu zvezdu i ostavio veliku rupu u Megi. Ekipa Marka Baraća je sa talentovanim plejmejkerom kao liderom ostvarila šest pobeda na 13 mečeva u prvom delu sezone u ABA ligi, ali biće veoma teško zameniti ga. Pokušaće Lovro Gnjidić.

Kako je i zvanično potvrđeno, mladi hrvatski košarkaš će do kraja sezone braniti boje Mege. Dolazi iz Splita gde se nije naigrao, ali je jasno da poseduje veliki talenat.

Izabrane vesti

Gnjidić je posle osvajanja juniorske ABA lige sa Cibonom debitovao za prvi tim još 2020, a samo godinu dana kasnije upisao je i prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Ipak, nije se najbolje snalazio po odlasku iz Zagreba, koji je napustio 2022. sa duplom krunom u džepu.

Preselio se u Cedevitu Olimpiju, gde je trebalo da bude veliki projekat kluba iz Ljubljane, ali nije dobio pravu priliku, iako može da se pohvali da je i u Sloveniji osvojio duplu krunu. Usledio je minulog leta prelazak u Split, gde je prosečno beležio 3,4 poena i 2,8 asistencija u ABA ligi, kao i 4,2 poena i 4,4 završna dodavanja u hrvatskom prvenstvu.

Sada će imati veliki zadatak da odmeni Topića u Megi, s ozbirom da je zlatni juniorski reprezentativac Srbije bio jedna od najkorisnijih igrača regionalnog takmičenja sa prosečnim indeksom 20,5, ali i impresivnih 18,6 poena i 6,9 asistencija po utakmici.


tagovi

KK MegaLovro GnjidićKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara