Nikola Milutinov (©MN Press)
Nikola Milutinov (©MN Press)

Milutinov: Bio bih srećniji da je Jokić tu, Srbija nije favorit na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 11:26

Centar reprezentacije Srbije u kratkom obraćanju grčkim medijima posle pobede na startu Akropolis Kupa govorio i Jokiću, Bogdanoviću, šansama Srbije na Svetskom prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je na prvom zvaničnom susretu u okviru priprema za predstojeći Mundobasket, pošto je u Atini savladala Grčku u okviru Akropolis Kupa (71:64). Centralna figura susreta bio je Nikola Milutinov, koji je ubeležio 14 poena i 12 skokova.

Povratnik u redove Olimpijakosa je posle susreta razgovarao sa grčkim medijima i dotakao se činjenice da Nikola Jokić neće pomoći državnom timu ovog leta, što njemu stavlja veći teret na leđa.

Izabrane vesti

"Igrao sam i ranije kao centar u prvoj petorci, tako da imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe. Naravno, bio bih srećniji da je Jokić tu, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu rupu, iako je to prilično nemoguće", rekao je Milutinov.

Ne krije da mu je drago zbog Jokićevih uspeha u NBA, pogotovo što je jedan evropski centar osvojio dve MVP nagrade, pokorio ligu...

"Izuzetno sam srećan što je centar kao ono osvajao MVP nagrade, postao šampion, najkorisniji igrač finala. Ponosan sam na njega, znam koliko je naporno radio tokom svih ovih godina, koliko je bio fokusiran i posvećen".

Srbiji nedostaje još nekoliko bitnih igrača. Selektor Svetislav Pešić ne može da računa na Vasilija Micića, Nikolu Kalinića, Alekseja Pokuševskog...

"Ali imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena, glavnog igrača. Makar je on tu", ističe Milutinov.

Ne smatra sjajni centar da Srbija spada u grupu favorita za najsjajnije odličje.

"Mnogo je selekcija, Svetsko je prvenstvo, ne mogu da odaberem samo jednu, ali sigurno da mi nismo među favoritima", zaključio je Milutinov.


tagovi

Nikola MilutinovNikola JokićBogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara