""
""

Na korak od sna: Furija prejaka, Srbija stala u polufinalu

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.16. | 21:42

U borbi za bronzu ekipa Marine Maljković igraće protiv poraženog iz duela Amerikanki i Francuskinja

Košarkašice Srbije ipak će morati da se zadovolje borbom za treće mesto i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srpkinje su u pofinalu izgubile od selekcije Španije sa 68:54 (20:9, 13:19, 20:10, 15:16).

Izabrane vesti

Šansu za medalju izabranice Marine Maljković imaće u subotu od 16.30 kada će u meču za treće mesto igrati sa poraženim iz duela SAD – Francuska.

Evidentno je večeras bilo da su se srpske košarkašice prilično istrošile na četvrtfinalnoj utakmici sa Australijom.

Samo u prvom poluvremenu su srpske dame uspevale da pariraju raspoloženoj i silno motivisanoj Španiji koja je slavila i u međusobnom duelu u grupnoj fazi olimpijskog turnira.

Ovaj put to je bilo još ubedljivije. Nikako šampionke Evrope nisu imale rešenje kako da zaustave Loru Nikols i Albu Torens. Prva je dala 13, a druga 14 poena.

Imale su španske košarkašice dvocifrenu prednost i sredinom prvog poluvremena, uspela je Srbija da se vrati, ali je u nastavku postojala samo jedna ekipa na terenu.

Probala je Maljkovićeva presingom u poslednja četiri minuta presingom da pritisne Španiju i uvede meč u neizvesnost, ali je iskusna Furija odbranila pobedu.

U srpskoj ekipi najefikasnije su bile Sonja Petrović i Saša Čađo sa po 12 postignutih poena. To su ujedno bile i jedine dve igračice sa dvocifrenim učinkom u Srbiji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaŠpanijaSonja PetrovićRio 2016OI Rio 2016.Marina MaljkovićKošarkašice SrbijeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara