Najezda fanatika na Berlin: Paprene cene za F4 Evolige, finale od 1.000 do 8.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 11:46

Janakopolus poručuje članovima porodice: Ne zovite, nemam nijednu

Da je Monako izbacio Fenerbahče – bilo bi malo lakše. Pa i da je Barselona prošla Olimpijakos. Ovako, Berlin će tokom majskog Fajnal Fora Evrolige morati da se bori sa najezdama tri navijačke grupe koje spadaju u najveće na Starom kontinentu, bar kada je košarka u pitanju. Real nije toliki problem, jer Kraljevski klub, bar kad je igra pod obručima u pitanju, nema toliko strastvenu bazu.

Ali Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče? Ulaznica u džepu vrednovaće se kao težak grumen zlata.

Izabrane vesti

Odrazilo se to momentalno posle četvrfinalnih mečeva i na cene ulaznica za završni turnir, koje se sada preprodaju i za više od 7.000 evra?!

Tek da podsetimo, decembra prošle godine, Evroliga je na zvaničnom sajtu pustila u prodaju kontigent ulaznica koji je brzinom svetlosti rasprodat. Cene su se kretale između 229 i 709 evra. Istog trenutka su nestale. Ostale su samo karte koje će biti podeljene sponzorima i jedan deo koji će, naravno, otići učesnicima završnog turnira.

Problem je taj što njih neće biti mnogo, pa prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos otvoreno kaže da je sinoć navijao za Monako protiv Fenerbahčea i Barselonu u sudaru sa Olimpijakosom.

Svi smo se nadali da će rezultati sinoćnjih utakmica biti drugačiji, samo da bismo imali više ulaznica. Svaki tim će dobiti da li 434 ili 454 ulaznica, a i to moramo da podelimo vlasnicima sezonskih karata. Nažalost, neću moći ni porodici da ugodim, koliko god da je volim. Svi me zovu: ’Daj jednu, daj dve, daj 302...’ Nema. Nijedna“.

Nije naravno da ih nema, samo su papreno skupe. Posebno one koje će nuditi preprodavci, a to je nažalost jedina preostala opcija za većinu navijača. Oni koji su nekako došli do dragocenog parčeta hartije sada će moći dobrano da zarade. Već koliko jutros to je moglo da se oseti kolika se euforija digla u Atini i Istanbulu.

Primera radi, na jednoj od najpopularnijih platformi za prodaju ulaznica ovog jutra su se cene paketa ulaznica kretale od 1.518 do vrtoglavih 7.116 evra! One pojedinačne takođe su bile preskupe: za polufinalne mečeve od 771 evra do čak 6.746. Za nedeljno finale od 978 evra do nestvarnih 8.000!

Ne treba da čudi, rekosmo već, jer ovako vatrenu publiku u svetu košarke imaju još beogradski večiti rivali, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda, pa Makabi, možda i Žalgiris i Virtus u nekoj približnoj meri. Ono što Olimpijakos, Panatinaikos i Fenerbahče takođe imaju jeste ogromna imigracija u Nemačkoj. Pretpostavlja se da tamo živi više od 400.000 Grka i skoro 3.000.000 Turaka, od kojih negde polovina ima i državljanstvo zemlje porekla.

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

I svi ludi za košarkom i klubovima koje vole. Mnogo luđi nego navijači Realove košarkaške sekcije. Madriđani će fokus svakako da usmere na finale fudbalske Lige šampiona, protiv Borusije Dortmund. Generalni menadžer Olimpijakosa Nikos Lepeniotis stoga se nada da će crveno-beli atinski klub imati podršku više od 3.000 navijača.

Mislim da će reč ’ulaznica“ postati magična. Zvanično, ekipe dobijaju između 450 i 550 ulaznica i postoji tačan datum do kog moraju da kažu hoće li da iskoriste sve ili ne. Informacija koju imamo je da je već 20 odsto karata u vlasništvu grčkih navijača. Probaćemo da obezbedimo što više njih za naše navijače, ali biće vrlo teško dobiti više od onoga što će nam Evroliga dati. Vlasnici sezonskih ulaznica svakako imaju prioritet“, rekao je Lepeniotis.

Potpuno uveren da će se svakom od navijača isplatiti toliki trošak, jer...

Verujem u karmu, mislim da je ovo naša godina i da ćemo osvojiti titulu Evrolige“.

Za kraj, dodajmo samo da Uber Arena u Berlinu za košarkaške utakmice ima kapacitet od 14.500 mesta. Premalo i za dva od ova tri kluba. Kamoli za sve.


tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara