Nikola Rebić: Ima Mega svoju šansu u Kupu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.18. | 11:15

„Verujem da položaj na tabeli nije realan u odnosu na prikazanu igru. Dosta utakmica smo izgubili na jednu loptu, ispustili smo i nekoliko ’dobijenih’ partija. Jeste mlad tim, bez mnogo iskustva, ali probali smo da izvučemo iskustvo za ono što nas dalje čeka“, ističe kapiten Mege

Mega Bemaksu je odlazak u Niš zapravo povratak na mesto uspeha. U niškom Čairu Mega je osvojila prvi trofej - bila je to upravo Žućkova levica - što je bio uvod u najuspešniju klupsku sezonu dosad.

Vođena izuzetno talentovanim strategom Dejanom Milojevićem, svaka Megina generacija ima novu dozu želje za dokazivanjem i napretkom. Slučaj je isti i sa ovosezonskom ekipom, koju kao kapiten predvodi Nikola Rebića. Prvi korak na putu novog izazova u gradu na Nišavi je - Dinamik.
„Dinamik je uvek neugodna ekipa. Ove sezone su dobili na iskustvu igranjem ABA 2 lige. To im sigurno dosta znači. Imaju nekoliko igrača sa iskustvom igranja u Jadranskoj ligi. Verujem da nam neće biti lako i da ćemo morati da damo sve od sebe kako bismo obezbedili plasman u polufinale“, počinje Rebić razgovor za naš sajt.

Izabrane vesti

Nakon prošlosezonskog susreta u istoj fazi takmičenja, u Dinamiku sada postoji želja da se ponovi ishod susreta dva tima u Sremskoj Mitrovici tokom prvog dela Superlige, kada gost sa Dorćola iznenadio i savladao Megu.
„Uvek postoji doza opreza. Kao i prošle, i ove godine ulazimo u meč svesni protivnikovog kvaliteta. Mi uvek i gledamo samo šta nas čeka u narednom meču i tako se spremamo“.

Zato se i nameće logično pitanje - kakve su Megine šanse da ove godine ponovo uzme Žućkovu levicu?
„Teško je reći, s obzirom na to kakvo je Kup takmičenje i da sve može da zavisi od raspoloženja ekipe u tom danu. Mi idemo korak po korak, nismo u stanju da možemo da pretimo, ali imamo i mi naše šanse. Videćemo šta nas čeka“.

Meginu sezonu obeležili su usponi i padovi, zbog čega su rezultati bili nešto slabiji od očekivanih.
„Verujem da položaj na tabeli nije realan u odnosu na prikazanu igru. Dosta utakmica smo izgubili na jednu loptu, ispustili smo i nekoliko ’dobijenih’ partija. Jeste mlad tim, bez mnogo iskustva, ali probali smo da izvučemo iskustvo za ono što nas dalje čeka. Kup sada, pa Superliga posle. Ostaje žal što nismo ostvarili bolji plasman u Jadranskoj ligi, ali daćemo sve od sebe da slavimo u poslednja dva kola (gostovanje Zadru, Igokea kod kuće), da poboljšamo generalni učinak“.

Mega u Kup Radivoja Koraća ulazi jača za Ognjena Jaramaza, koji se nedavno oporavio od plućne embolije, koja mu je u jednom trenutku ugrozila dalju karijeru.
„Značiće dosta. Ima iskustva od ranije, poznaje sistem, zna kako stvari funkcionišu. Već je pokazao veliku želju da se vrati tamo de je bio, onda i napreduje. Biće jako dobro imati ga u timu“.

Kada je nedavno govorio za naš sajt, Dejan Milojević je naglasio da je njegov cilj da se svaki igrač Mege pravilno razvija i napravi što bolju karijeru. Nas je interesovalo Rebićevo mišljenje o radu sa nekadašnjim košarkaškim asom?
„Ja sam potpuno zadovoljan, daje se akcenat na individualni rad. Možda je šef usmereniji više ka radu sa visokim igračima, što je i logično s obzirom da je tu poziciju igrao kroz karijeru. On je mlad trener, koji ima želju za napretkom i istu želju prenosi na mlade igrače, lepo je raditi s njim. On je veliki motivator“.

Uprkos tome što je tek napunio 23 godine, Rebić iza sebe ima pozamašno iskustvo. Preko tri i po godine trenirao je, igrao i napredovao u Crvenoj zvezdi, gde će njegovo ime ostati ispisano u zlatnoj eri kluba, da bi u decembru 2016. godine ipak prešao u Megu, tražeći veći prostor za igru i dalji razvoj. Završio je sezonu, a onda produžio ugovor i zadužio kapitensku traku.
„Kao jedan od iskusnijih igrača u ovoj mladoj ekipi pripala mi je kapitenska traka, što je velika čast za mene, ali nosi i veliku odgovornost na terenu i van terena. Moram da budem primer mlađim igračima. Ja sam zadovoljan onim što sam dosad pružao, ali mi je najvažniji timski rezultat. Jer, svi se borimo kao tim“, kapitenski završava Rebić.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Metalac 101:68
/Čović 18 - Đukanović 22/

Crvena zvezda - Borac Čačak 85:79
/Feldin 15 - Đoković 18/

Petak:

17.00: (1,85) MEGA BEMAKS (hendikep -19,5) DINAMIK (1,85)
19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -31,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

PIŠENikola Stojković

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nikola RebićMega BemaksKup Radivoja Koraća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara