Nikola Topić leži dok mu se ukazuje pomoć (©Star Sport)
Nikola Topić leži dok mu se ukazuje pomoć (©Star Sport)

Nikoli Topiću stradalo isto koleno, ide na magnetnu rezonancu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 23:10

Mladi plejmejker se povredio tokom doskoka

Crvena zvezda je povela sa 1-0 u finalnoj seriji Jadranske lige, a potencijalno izgubila Nikolu Topića do kraja sezone, a možda i duže.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos otkrio je da je supertalentovanom srpskom plejmejkeru stradalo isto koleno kao i u januaru kada se isto povredio u večitom derbiju. Tada je pauzirao tri meseca, sada ga čeka snimak na magnetnoj rezonanci...

Izabrane vesti

”Nikola je imao problem sa istim kolenom. Ići će na magnetnu rezonancu, imaće pregled tokom večeri i u utorak ujutru biće jasnije njegovo stanje”, poručio je Sferopulos.

Pobeda je važna, mada nosi veliku dozu gorčine.

”Čestitam igračima na pobedi. Kao što ste videli, utakmica je bila dobra rekla dva najbolja srpska tima. Ovo su timovi najvišeg nivoa, jako interesantna utakmica sa obe strane. Za nas je bilo jako važno da smo, kada su oni poveli sa 35:26, počeli da igramo bolju odbranu. Detalji su odlučili pobednika”, rekao je trener crveno-belih i dodao:

”Na kraju smo pokazali sjajan karakter. Uspeli smo da realizujemo teške situacije u napadu i igrali smo jaku odbranu. Oni u poslednjih šest minuta nisu pogodili koš, samo su pogađali sa penala. Igrali smo protiv jako kvalitetnog tima. Ovo je samo 1-0 i ništa više. Odmah ćemo da zaboravimo prvi meč, bićemo spremni za drugi meč”.

Prokomentarisao je Grk i navijanje, odnosno atmosferu.

”Hvala navijačima zbog sjajne podrške, ne razumem jezik, možda je bilo nekih uvreda, ali bila je sjajna utakmica, ništa nije bačeno na teren. Oni su nam pomogli da se dignemo i pobedimo”.

O tome koliko će biti teže ili lakše za 40 sati, kada se igra druga utakmica...

”Prva utakmica je jako teška za domaćina, teža od druge. Imaš prednost domaćeg terena, mnogo je emocija uključeno, veliki je pritisak... Imamo vremena da unapredimo neke elemente igre koji nisu valjali sada. Naravno, pokušaćemo da iskoristimo i ono što smo dobro uradili, da budemo još bolji u narednom meču”.

Druga utakmica igra se u sredu od 19.30, na parketu Pionira i domaćin je opet Crvena zvezda. Treći susret je u nedelju od 21 čas, kada se igra u Beogradskoj areni, pred navijačima Partizan Mozzart Beta.


tagovi

Janis SferopulosNikola TopićKK Crvena zvezdaABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara