Novica Veličković: Imam zadatak da Partizan vratim na mesto koje mu pripada

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 10:06

Kapiten crno-belih o novom timu i očekivanjima uoči početka ABA lige

Nova sezona, stari ciljevi za Novicu Veličkovića. Kapiten Partizana ponovo će pred sobom imati zadatak da povede ekipu u borbu za trofeje, samo što sada, više nego prethodnih godina, oko sebe ima mlade i talentovane igrače koji bi trebalo naučiti šta znači crno-beli dres u svetu košarke.

Tokom leta Veličković je odlučio da potpiše novi jednogodišnji ugovor sa Partizanom. Ovo će mu biti deveta sezona u klubu iz Humske koji je tokom leta ponovo ozbiljno promenio igrački kadar.
Ima dosta novih igrača, svi bi trebalo da prođu proces navikavanja, da nauče šta su zahtevi trenera. Ekipa je znatno mlađa nego prošle sezone, dosta je talentovanih igrača i važno je da svako prihvati svoju rolu. Za to su služile utakmice u Španiji. Iako smo doživeli poraze, ipak se radi o evroligaškim ekipama. Za mlade igrače je bitno da vide gde se trenutno nalaze, možda i da se malo i spuste njihova razmišljanja, da vide koliko bi trebalo da rade da bi stigli na neki nivo, rekao je Veličković uoči početka sezone u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

Kapiten crno-belih kaže da mu je drago što se klub opredelio za stvaranje mlade ekipe sa igračima koji tek treba da pokažu koliko mogu.
Svi momci deluju dobro, Markus je prvi put u Evropi, Džok takođe, potrebno im je vreme da se prilagode. Zasad su to dosta dobro uradili. U ovoj ekipi ima materijala, odnosno potencijala. To mi je najdraže. Da se radi, da se Partizan vrati putu na kojem je pravio ime i slavu, kroz mladost i energiju koji ovaj klub vuče sa sobom.

Veličković se složio sa novinarskom konstatacijom da je ekipe pogotovo na jadranskom Superkupu pokazala visok stepen borbenosti i energije, ali smatra da to mora da bude standard.
Lepa energija je bila u Laktašima, ali to se podrazumeva, ne treba trošiti reči o ovome. Ceo život igram košarku na to. Ne vidim što bi se ikad iko hvalio zbog toga. To je nešto što moraš da imaš ako se baviš košarkom. Počeli smo mnogo da hvalimo za neke stvari koje se podrazumevaju u ovom sportu. Borba uvek donosi prevagu i pravi karijeru. Svidelo mi se što su momci imali energiju, to mora da bude standard, jedino može da bude iznad toga, nikako ispod.

Logično pitanje koje se postavlja kapitenu kluba kao što je Partizan je - kakva su očekivanja u novoj sezoni?
Nemam očekivanja, niti želim da ih imam, jednostavno da idemo meč po meč. Da iborimo plej-of, tamo je sve moguće. Ovaj grb nosi veliki pritisak. Voleo bih da imamo ispunjenu halu, energiju kako bi ovi momci dizali publiku na noge. Da svi osete pozitivinu atmosferu. Jedni bez drugih ne možemo. Ovo je mlada ekipa, borićemo se...

Zbog problema sa povredom leđa, kapiten Partizana je dobar deo priprema radio po posebnom programu, pa i odvojeno od ekipe.
Imam nešto oko leđa što me muči, ali donekle sam to sanirao. Sad sam iskusniji , u godinama zahvaljujući kojim ću dosta brže da se uklapam. Na meni da dosegnem njihov nivo, ako je to moguće. Nemam više ni neki pritisak na sebi, u službi sam Partizana. Jedino što želim i što mi je zadatak da se ovaj klub vrati na mesto koje mu pripada. Kad ću uspeti u tome? Nadam se što pre, zaključio je Novica Veličković.

Odgovor na to koliko Partizan može na početku sezone dobićemo u subotu kada crno-beli gostuju u Zagrebu kod Cedevite u utakmici prvog kola Jadranske lige, ali trofejni krilni centar zbog problema sa leđima neće ići sa ekipom.

FOTO: Star sport


tagovi

Novica Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara