Određene sudije za grčki derbi, Olimpijakos neće na teren

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.03.19. | 15:47

Objavljen spisak sudija, ubrzo stiglo i saopštenje

Ne smiruju se strasti u grčkoj klupskoj košarci. Samo nekoliko časova pošto je objavljeno da su čelnici Olimpijakosa stupili u kontakt s operativcima Jadranske lige, pravo iz Pireja stigla je i sledeća vest: Crveno-beli neće igrati gradski derbi sa Panatinaikosom zakazan za nedelju od 16 časova!

Izabrane vesti

Takva odluka došla je kao rezultat objavljivanja spiska arbitara za veliki derbi. Kako su u pitanju domaće sudije (Koromilas, Karakacunis, Papapetru), Olimpijakos je saopštio da neće izaći na parket u nedelju!

Podsetimo, Olimpijakos je posle odbijanja da nastavi polufinalni meč sa Panatinaikosom u polufinalu nacionalnog kupa zahtevao da svaki naredni derbi sude inostrani arbitri, jer u protivnom klub neće igrati utakmicu. Panatinaikos je od početka snažno odbijao taj zahtev, a grčki šampion je čak optužio svog najvećeg protivnika da „podmićuje ljude“ i da pokušava da „maltretira sve ostale članove lige“.

Bilo je čak i pretnji iz Olimpijakosa da će istupiti iz nacionalnog prvenstva, o čemu se malo govorilo sve do danas, kada je iz Grčke stigla informacija o prvim kontaktima s predstavnicima ABA lige, od kojih su zahtevali uslove da se priključe tom takmičenju.

Kako se može čuti, u pravilniku nacionalnog prvenstva Grčke ne postoji odredba za dovođenje stranih arbitara. U tamošnjem fudbalskom prvenstvu pravdu dele sudije iz inostranstva upravo zbog nezadovoljstva radom lokalnih arbitara.

Foto: Star Sport


tagovi

Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara