Voker (© AFP)
Voker (© AFP)

Olimpija dovodi mega pojačanje: Pre mesec dana 32 poena u NBA, uskoro Kemba Voker u Milanu

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.01.23. | 09:50

Gazeta navodi da je potpis sledeće sedmice

Muči se Olimpija iz Milana, daleko je od pozicija koje vode u plej-of Evrolige, ali je i dalje privlačna destinacija. Čak i za velike asove poput igrača iz NBA lige. Jedan takav bi trebalo da stigne u tabor italijanskog tima.

U pitanju je Kemba Voker, iskusni plejmejker koji bi posle 11 godina igranja u najkvalitetnijoj ligi sveta mogao da se oproba u Evroligi. Takav scenario najavljuje Gazeta delo sport, stacionirana u Milanu, ta valja verovati u pouzdanost informacije. Najtiražniji italijanski sportski dnevnik sugeriše da bi provereni šuter trebalo sledeće sedmice da doputuje u Italiju i stavi se na raspolaganje treneru Etoreu Mesini.

Izabrane vesti

Voker je pre četiri sedmice postigao čak 32 poena u pobedu Dalasa nad Klivlendom, što mu je rekord u aktuelnoj sezoni, ali je 6. januara usledio rastanak sa klubom iz Teksasa i otad je slobodan igrač. Posle 11 sezona igranja u NBA (Šarlot, Boston, Njujork, Dalas) i reputacije sjajnog ofanzivca (19,3 poena po meču) logično je da lako može da izabere narednu sredinu.

Da li će to biti baš Olimpija koja ima samo šest pobeda u prvih 19 kola Evrolige, ali vodi u šampionatu Italije, trebalo bi da bude jasno već početkom sledeće sedmice.

Jedno je sigurno: četvorostruki učesnik Ol star utakmica bi predstavljao sjajno pojačanje za ekipu koja ima Luiđija Datomea, Kajla Hajnsa, Dešona Tomasa, Brendona Dejvisa...


tagovi

Olimpija MilanoKemba VokerEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara