Foto: AFP
Foto: AFP

Osvetnik Embid: Centar Filadelfije se sa maskom vratio na parket i Majamijevu bajku pretvorio u horor

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 03:37

Posle dva poraza, Seventisiksersi sa povratkom najboljeg igrača pokazali i drugo lice (99:79)

U dve utakmice na gostovanju Majamiju košarkaši Filadelfije ostavili su do te mere bled utisak da je bilo teško zamisliti da mogu ozbiljnije da ugroze rivala koji je u plej-of ušao kao lider istoka, međutim domaći teren i povratak Džoela Embida doneli su prvu pobedu Seventisiksersa u seriji i vratili neizvesnost.

Centar Filadelfije koji je usled povrede jagodične kosti propustio prva dva duela, međutim pred omaćom publikom, sa maskom na licu, vratio se poput Zoroa da naplati ceh i osveti saigrače rutinski savladane dva puta na strani.

Izabrane vesti

Gorostas, zastrašujućeg izgleda sa zaštitnom maskom preko lica, duel je završio sa dabl-dabl učinkom demonstriravši koliki značaj ima za igru Filadelfije čak i kada pruži za njega tek prosečnu partiju. Sa 18 poena i 11 skokova, Embid je predstavljao faktor koji je nedostajao Seventisiksersima u prethodna dva duela, te je večerašnjom pobedom bajka Majamija već viđenog u finalu istoka postala Horor u kojem kamerunski centar i njegovi saigrači traže narednu žrtvu.

Posebno važnu ulogu u redovima domaćina imao je Tajris Meksi koji je posle prve dve deonice bez postignutog koša zablistao i sa 21 poenom vukao saigrače do važnog trijumfa. Raspoloženi Meksi posebno impresivan učinak je imao pri šutu za tri poena uz pet pogodaka iz šest šuteva, a fenomenalno veče ukrasio je i sa šest asistencija. Uz Meksija, najefikasniji u redovima Filadelfije bio je Deni Grin koji je takođe upisao 21 poen.

Kada je u pitanju učinak košarkaša Filadelfije jedini raspoložen bio je Džimi Batler sa 33 poena i devet skokova, dok je uz njega jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio Tajler Hiro sa 14 poena.

Posao domaćinu na putu do pobede kojom je smajio zaostatak u velikoj meri je olakšali katastrofalno šutersko veče gostiju koji su od 30 šuteva za tri poena samo sedam puta bili precizni. Nisu mogli košarkaši Majamija ga uhvate ritam te su u prve dve deonice postihli po 17 poena što je domaći tim iskoristio da se odvoji na dvocifrenu prednost. Ipak, buđenje Hitsa tokom treće deonice vratilo je neizvesnost, te je Filadelfija sa samo tri poena prednosti ušla u poslednju deonicu.

Nada gostiju međutim kratko je trajala, jer su Seventisiksersi uspeli da na krilima pomenutog Meksija u ranoj fazi četvrte četvrtine ponovo steknu osetnu prednost i definitivno slome otpor Majamija.

Iako je Filadelfija pokazala potpuno drugo lice u odnosu na prethodna dva duela, Džejms Harden je još jednom pokazao da je sa pravom pod posebnom lupom javnosti ove sezone. Popularni Brada neretko je na udaru kritičara, a novi povod dao im je večerašnjim učinkom. Iako su 17 poena daleko od zanemarljivih, u prvom planu je samo jedna Hardenova trojka iz sedam pokušaja i činjenica da je rano ušao u problem sa ličnim greškama što ga je značajno limitiralo. Nova partija daleko od onih najsvetlijih iz bogate karijere međutim večeras nije naplaćena, zahvaljujući raspoloženim saigračima.

Četvrti duel večerašnje rivale očekuje takođe u Filadelfiji u noći između nedelje i ponedeljka, a potom se serija seli u Majami.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Majami 99:79 (1:2 u seriji)

/Grin 21 - Batler 33/

Dalas - Finiks 103:94 (1:2 u seriji)

/Branson 28 - Krauder 19/


tagovi

Džoel EmbidMajami HitMajamiFiladelfijaFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara