Parkeru se sprema otkaz posle Zvezde i Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 13:00

Treneru Asvela može samo rođeni brat Toni Parker da pomogne u ovom momentu posle 15 vezanih poraza u Evroligi

Asvel se propisno obrukao na startu evroligaške sezone. Crvena zvezda ih je isprašila u Beogradu u prvom kolu, a onda su doživeli katastrofu na svom terenu protiv Partizan Mozzart Beta. Zbog toga, ceh bi mogao da plati trener tima Ti Džej Parker.

Zvezda je u prvom kolu slavila 21 poen razlike, Partizan je bio još suroviji sa plus 26, a kako piše prestižni BeBasket, već su krenuli pritisci na predsednika da je vreme da se menja trener.

Izabrane vesti

Kao što je većini poznato predsednik Toni Parker, legendarni košarkaš, doveo je svog brata na mesto trenera, a Ti Džej Parker ima važeći ugovor. On je čitave trenerske karijere u Asvelu. Počeo je još 2013. kao asistent, a glavni trener je postao 2020.

Međutim, katastrofalni rezultati su takvi da više niko ne može da zažmuri.

Asvel je prošlu sezonu okončao sa 13 uzastopnih. Bez obzira na te rezultate, Asvel je doveo značajnog sponzora koji je doneo 7.000.000 evra čime je kompletan budžet skočio na ozbiljnih 21.000.000. Pare su iskorišćene da se dovedu novi igrači na čelu sa Parisom Lijem, Timotijem Luvavuom, ali i Frenkom Džeksonom koji ima NBA iskustvi.

Međutim sve ovo nije donelo ništa značajno na polju rezultata. Dva meča, dva ubedljiva poraza. Uz to ekipa ima poraz i u nacionalnom šampionatu.

Zbog svega navedenog, Upravni odbor kluba je krenuo u kampanju da se smeni trener koji ima ugovor čak do 2026. što bi moglo da ga zadrži na klupi do kraja ove sezone.

Šuška se da bi Asvel želeo da dovede Vensanta Kolea.

Ostaje da se vidi da li će se situacija u Asvelu promeniti naredne nedelje s obzirom da tim iz Francuske igra protiv Efesa i Fenerbahčea. Ako je suditi po izdanjima protiv Zvezde i Partizana, crno im se piše i protiv timova iz Istanbula.


tagovi

Ti Džej ParkerAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara