Slavlje košarkaša crno-belih (©MN Press)
Slavlje košarkaša crno-belih (©MN Press)

Partizan Mozzart Bet i granitna odbrana – može! Armani udavljen u grotlu Arene

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.12.23. | 22:29

Serijom 31:4 u drugom delu crno-beli nokautirali Italijane - 82:69

Granitna odbrana i Partizan Mozzart Bet? Može! Do večeras su te dve stvari zvučale nespojivo, ali kako su crno-beli u grotlu Arene upravo defanzivnom „zadavili“ Olimpiju Armani, bio je to praznik za oči, košarkaška klinika.

Serija 31:4 u drugom poluvremenu je nokautirala goste iz Italije, dok je štimung tom transu Obradovićevih pulena davala publika, koja je napravila ambijent u kojem su se svezale ruke Milanezima, kojima je u prvom poluvremenu sve uspevalo, pogotovo u šutu za tri poena. Na kraju treći uzastopni, a ukupno sedmi trijumf crno-belih - 82:69 (20:25, 19:19, 22:18, 21:7).

Izabrane vesti

Prvi put ove sezone klub iz Humske pozitivan učinak jer je posle tri spektakularne pobede na učinku od 7-6 koji ga lansira u gornji dom tabele i otvara vrata mestu na tabeli koje direktno vodi u plej-of. Naravno svesni smo da je tek 13. kolo, ali isto tako je evidentno da je sve kliknulo u crno-beloj ekipi baš kao što je to bio slučaj prošle sezone u decembru.

Prošle sezone je sve krenulo trojkom Nanelija protiv Efesa, a sada je sve krenulo protiv Panatinaikosa i Monaka koji su nadigrani u produžetku, dok je Olimpiji iz Milana održan čas košarke u trajanju od 15 minuta.

Ulogu profesora su imali Kevin Panter sa 19 poena, Zek Ledej sa 14, Bruno Kaboklo sa 16 i Džejms Naneli sa 10.

Olimpiji Milano nije pomogao ni Ševon Šilds koji je dominirao na startu, ali je kasnije Kevin Panter pokazao da je majstor i za odbranu. Zaustavljen je na konačnih 19. Jedini dvocifren je bio još samo Maudo Lo, a evidentno je bilo da Italijanima fali Nikola Mirotić koji iako nije došao na meč u Beogradu je bio na meti publike iz dobro poznatih razloga.

Svesno je Partizan počeo utakmicu tako da u napadu traži ili Alena Smailagića ili Bruna Kabokla. Pronašli su Brazilca koji je odigrao senzacionalno. Tri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja, jedno atraktivno zakucavanje za čak 12 poena. Verovatno biste pomislili da je Partizan sa ovakvim izdanjem centra stekao veliku prednost u prvih 10 minuta, ali bilo je zapravo potpuno suprotno. Crno-beli apsolutno ništa u odbrani nisu uspeli da urade kako bi zaustavili kanonadu gostiju. Čak pet trojki je Olimpija Milano ubacili, a posebno je bio inspirisan Ševon Šilds koji je predvodio tim do prednosti 25:20.

Da stvar bude gora, pored loše odbrane, dogodila se i povreda Alekse Avramovića u prvoj četvrtini koji je povredio skočni zglov i odmah je bilo jasno da se neće vraćati na parket. Kasnije se isposstavilo da je u pitanju prelom noge, ali i bez Alekse utakmica je morala da se nastavi.

Blesak Kevina Pantera u uvodnom minutu druge četvrtine je doneo preokret. Taman je izgledalo da Partizan kreće u veliku seriju, ali Mesina je na drugoj strani odmah osetio da mora da iseče ritam crno-belih i to je maestralno uradio tajm-autom posle kojeg je gost izgledao izvanredno. Serijom 10-2 ponovo dolaze do komotne prednosti koja je išla i do devet poena, ali koliko god da su gosti vodili činilo se da je Partizan bolji tim na parketu, ali da su svojim greškama dopuštali gostu da kontroliše rezultat. Obradović je bio primoran da često rotira kako bi pronašao petorku koja bi mogla da parira Šildsu pre svega, na kraju je i zaostatak od pet poena na kraju prvog poluvremena bio podnošljiv (39:44).

Međutim, umesto da taj podnošljivi zaostatak krenu dodatno da smanjuju i uđu u priliku za preokre, crno-beli su odigrala najlošijih pet minuta na meču kojim su dozvolili gostima da prvi put pobegnu na dvocifreni plus. Trojka Nikola Melija je bila posebno bolna jer je stigla posle dobre odbrane Partizana. Kao da je taj koš u potpunosti izbio vazduh iz pluća igrača Partizana koji su potonuli do minus 15. U takvim dubinama opstaju oni koji ne osećaju pritisak koji imaju nešto posebno u srcu, Partizan na svu sreću ima takvih igrača. Zovu se Kevin Panter, Zek Ledej i Pi Džej Doužer. Za četiri minuta je trio sa minus 15 do minus jedan serijom koja je kompletnu Arenu sa dna okeana lansirala u stratosferu. Aspsolutno je sve bilo otvoreno u poslednjih 10 minuta.

Teško je bilo opisati atmosferu u uvodnim minutima četvrte četvrtine kada su Panter i Ledej nastavili da nemilosrdno pogađaju za prednost crno-belih 65:64 na nešto manje od osam minuta pre kraja meča. Nije to bilo sve, jer se onda Džejms Naneli razgoropadio i pokazao ko je i šta je na parketu. Trojka, pa prodor, dok je sve oko njega gorelo. Etore Mesina je u neverici gledao kako njegov tim nestaje sa parketa dok crno-beli tajfun briše sve pred sobom. Panter je pogodio za 74:64 košem koji je stavio tačku na ovaj meč i još jedan senzacionalni preokret ekipe Željka Obradovića.

Evroliga neka se pazi, Partizan je krenuo da melje.

PARTIZAN MOZZART BET – ARMANI MILANO 82:69

/20:25, 19:19, 22:18, 21:7/

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Radović, Kortes, Majkić

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej 15, Avramović, Koprivica, Panter 19, Smailagić 9, Jaramaz, Naneli 10, Anđušić 3, Dožer 8, Ponitka 2, Kaboklo 16.

ARMANI MILANO: Lo 12, Pojtres, Bortolani, Tonut 8, Meli 9, Kamagate, Riči, Flakadori 6, Hol 5, Šilds 19, Hajns 5, Voitman 5.


EVROLIGA - 13.KOLO

Četvrtak

Alba - Efes 89:97

/Timan 31 - Larkin 32/

Panatinaikos - Real Madrid 78:90

/Nan 24 - Hezonja 19/

Partizan Mozzart Bet - Olimpija Milano 82:69

/Panter 19 - Šilds 19/

Petak

19.00: (3,00) Žalgiris (16,00) Monako (1,50)

20.15: (1,30) Olimpijakos (17,00) Bajern (4,10)

20.30: (1,35) Barselona (16,0) Fenerbahče (3,70)

20.30: (1,60) Baskonija (16,0) Crvena zvezda (2,65)

20.30: (1,50) Virtus (16,0) Makabi Tel Aviv (3,00)

21.00: (1,80) Asvel (15,0) Valensija (2,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanArmani MilanoEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara