PET NA PET - IVO NAKIĆ: Kraj Kiće i Mirze, svaki treći uzor bio bi suvišan

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 08:20

Košarkaš koji je dva puta pokorio Evropu ima naslednika za koga će se tek čuti

U momentu kad smo ga prvi put pozvali za učešće u jednoj od MOZZARTOVIH društveno odgovornih akcija “Humanitarni tiket u podne” poslovno je boravio u Španiji. Uredno se javio, prihvatio plemenitu ulogu i sastavio dobrotvorni listić za MOZZART i Germanijak.

Izabrane vesti

Potom se čuveni košarkaš Ivo Nakić vratio u Beograd, stigao je na F4, ali i da isprati igre svog sina na juniorskom finalu Evrolige. Izuzetno talentovani Mario Nakić je blistao u dresu madridskog Reala. U trenutku kad ispisujemo ove redove ne znamo da li će trenerski mag Željko Obradović stigao do jubilarne titule ili je možda Stari kontinent pokorio madridski Real. (Sad već znamo Real je stigao do novog trofeja). Međutim, poznate su nam činjenice koje su u vezi sa našim gostom koji je odgovorio na MOZZARTOVIH pet pitanja.

Ivo Nakić je prvo sa Cibonom 1985. osvojio Kup evropskih šampiona. Evropu je ponovo pokorio sa Partizanom 1992. Riječanin je, pored rola u košarkaškim velikanima, imao zapažene uloge u Manresi, Hapoelu, Krki, Laškom… Pored najprestižnijeg trofeja Ivo je bio nacionalni prvak sa Cibosima, crno – belima, osvajao je i kup takmičenja. Bio je prvak Slovenije. 

 1. Da li ste svojevremeno trenirali pored košarke još  neki sport i koji?
“Rekao bih da je sve osim košarke bilo dečačko isprobavanje. Igrao sam fudbal u Rijeci. Trenirao sam i atletiku, u skoku uvis bio sam prvak regije. Potom sam izrastao i mislim u osmom razredu definitivno prelomio. Košarka je bila moj izbor”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kića i Mirza su bili moji uzori. Zbog njih su svi počinjali da igraju basket. Gledao sam tu dvojicu velikana i želeo da budem kao oni”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Tata je uticao da navijam za splitski Hajduk. “Bili” su se voleli u celoj bivšoj Jugi. Organizovane su “bele noći” u beogradskom Palasu, svuda… Za Hajduk su igrali fudbaleri, persone, poput Šurjaka, Žungula, Peruzovića, Buljana, Mužinića…”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
Sa Cibonom sam prvo pokorio Stari kontinent. Cibona je bila čudo, harala je Evropom, ali bio sam mlađi i nisam imao zapaženiju ulogu u uspesima tima. Osvojena titula sa Partizanom je bilo nešto drugo. Mislim da mi je taj dan u Istanbulu jedan od bitnijih u životu”.

5. Životni i sportski moto?
“Najbitnije stvari u životu su rad i posvećenost. Reč predaja ne postoji. Ako se tako pristupa sve dođe na svoje, sve se vrati. Ja sam živi dokaz ovoga što pričam”.

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel koji je jako primamljiv ljubiteljima košarke, Efes – Darušafaka. Prva utakmica u četvrtfinalnom nizu. Pivari su u poslednjih pet utakmica četiri rešili u svoju korist, a izgubili su jedino od večerašnjeg rivala. Darušafaka ima nešto lošiji učinak. Iz pet poslednjih okršaja Darušafaka ima bolji skor, 3:2.
 

 

“Možda pokušati sa više od margine od 152.5 poena”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:15 7276 TR1PF Efes - Darussafaka up više (156.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

pet na petIvo Nakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara