Nikola Jokić (©Reuters)
Nikola Jokić (©Reuters)

Počela prljava igra: Jokićevih 32 Klipersima i optužbe da mnogo drami dok ga biju

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 08:41

Nagetsi imali osam poena razlike u poslednjoj četvrtini, ali su na kraju izgubili

Posle prve utakmice delovalo je da će se Los Anđeles Klipersi prošetati do finala Zapadne konferencije, ali Denver je rešio da uzvrati udarac. Izjednačio je u drugoj utakmici serije, u trećoj imao osam poena razlike u poslednjoj četvrtini, ali Klipersi su se ipak izvukli i slavili sa 113:107.

Pol Džordž je noćas bio junak dana, ubacio je 32 poena uz šut iz igre 12/18, mada je i Kavaj Lenard obavio svoj do posla kada je u poslednjoj deonici srednjim prstom blokirao potencijalno ključan šut Džamala Marija. On je inače i ovog puta bio potpuno van igre, zaslugom pre svega Patrika Beverlija, koji ga odlično čuva od početka serije. U trećem meču Mari je pogodio samo pet od 17 šuteva iz igre i zaustavio se na 14 poena, uz devet asistencija.

Izabrane vesti

Majkl Porter je u timu Denvera upisao dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova, ali su ga Klipersi koristili kao slabu kariku u odbrani, pa je tako fenomenalno veče Nikole Jokića proteklo bez zaslužene nagrade.

Jokić je naime ubacio 32 poena, imao je 12 skokova i osam asistencija – istina imao i sedam izgubljenih lopti – i sasvim je jasno da su Klipersi rešili da srpskog centra napadnu istom taktikom kojom su na startu plej-ofa targetirali Luku Dončića. Slovenca su vređali i tukli, a sada Beverli kao da pokušava da isprovocira Jokića tvrdnjama da... Pa recimo da bi pristojan prevod bio da previše drami.

Jokić je isti kao Dončić. Ne bih rekao da nam pravi probleme, ali drami mnogo, vrši veliki pritisak na sudije“, rekao je Beverli.

Jokić je, nakon što su mu novinari objasnili šta znači izraz “flailer“, samo podsetio Beverlija da su Klipersi izveli 26 slobodnih bacanja, a Nagetsi samo 10. Iako je Jokić sam izbacio Ivicu Zubca iz igre zbog šest ličnih grešaka posle samo 22 minuta igre.

Samo sam pokazivao sudiji da je faul“, rekao je Jokić, koji je samo četiri puta išao na liniju za penale.

Za ove tri utakmice 10 bacanja za Jokića. Ceo tim Denvera ubacio je 54 poena sa linije penala. Klipersi čak 72. Nikakva teorija zavere, odmah da se razumemo.

Moraš da znaš kad treba da budeš agresivan, kad da uđeš rivalu u meso. Oni su tu malo iskusniji od nas“, rekao je Jokić.

Trener Denvera Majkl Meloun lepo je to opisao posle meča.

Nema ovde moralnih pobednika. Ovo je plej-of. Trebalo je da pobedimo. A izgubili smo. I nismo nikakvi moralni pobednici“.

Treba ipak biti i realan. Osam minuta pre kraja, Denver je vodio sa 97:70, a u tom ludom finišu dozvolio Klipersima da serijom 23:10 preokrenu rezultat. Stegle su se ruke, promašeni su neki važni šutevi i sav trud je propao.

Četvrta utakmica serije igra se u noći između srede i četvrtka.


Na Istoku, Boston je deklasirao Toronto sa 111:89 i poveo sa 3:2 u seriji nakon što je Džejlin Braun ubacio 27 poena, a Kemba Voker dodao još 21 koš. Razliku je ipak napravila odbrana: Toronto je u prvoj četvrtini ubacio samo 11 poena i tu je već bilo jasno šta ih čeka u nastavku.

Već u drugoj četvrtini Boston je imao i 30 poena prednosti, a kako su sva petorica startera Seltiksa bili raspoloženi za igru i svi su imali dvocifren košgeterski učinak, jasno je bilo da tu nema povratka za Reptorse.

Posebno s obzirom na to da je bilo vidljivo da su Kajl Lauri i Paskal Sijakam ustali na pogrešnu nogu, pa su zajedno ubacili skromnih 20 poena.

NBA:

Toronto – Boston 89:111

/Vanvlit 18 – Braun 27, Voker 21/

Denver – LA Klipers 107:113

/Jokić 32, 12sk, 8as – Džordž 32, Lenard 23, 14sk/


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsLos Anđeles KlipersPatrik Beverli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara