Kristaps Porzingis (Foto: AFP); Sudar Tejtuma i Brauna (Screenshot - Twitter)
Kristaps Porzingis (Foto: AFP); Sudar Tejtuma i Brauna (Screenshot - Twitter)

Porzingis i Avdija oduvali Šarlot, Tejtum nokautirao Brauna, ali slavio pobedu protiv Filadelfije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.02.23. | 04:05

Letonsko-izraelski tandem izrasta u veliku snagu Vašington Vizardsa, dok su se Seltiksi pokazali kao pravi tim

Osciliraju Vašington Vizardsi ove sezone, ali ukoliko Kristaps Porzingins i Deni Avdija nastave sa ovakvim partijama, klub iz glavno grada SAD s pravom može da se nada boljim vremenima. Letonsko-izraelski tandem je blistao u pobedi nad Šarlotom 118:104 i pokazao treneru Vesu Anseldu da na njih može ozbiljno da se osloni u borbi za plej-of.

Bivši košarkaš Njujorka i Dalasa je bio na skok od dabl-dabla, ali je zato pogodio osam trojki iz 14 pokušaja i susret okončao sa 36 poena i prvi je igrač u istoriji Vizardsa sa takvom statistikom. Sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, Deni, je za razliku od Letonca ubeležio dabl-dabl sa 20 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Izabrane vesti

Porzingis ove sezone prosečno beleži 22,4 poena i 8,6 skokova, a uspeo je i da se izjednači sa Bredlijem Bilom na listi najboljih strelaca ekipe. Prema poslednjim informacijama iz SAD, mogao bi na duže staze da ostane u Vašingtonu, pošto se očekuje da na leto iskoristi opciju da izađe iz ugovora, ali i da potpiše novu saradnju sa Vizardsima s ozbirom da se odlično uklopio u tim i utisak je da pruža najbolje partije u karijeri.

Izraelski reprezentativac je ubeležio treću partiju sa 20 ili više poena u poslednjih pet i treći dabl-dabl u poslednjih 10 nastupa. Kako vreme odmiče dobija sve veće poverenje i na pravi način ga koristi, što je večeras još jednom dokazao.

Pomenuti dvojac je ispratio Bil sa 17 poena i 10 asistencija, dok je 13 poena dodao Danijel Gaford. Kod Hornetsa 20 poena Pi Džej Vašingtona, 19 je dodao Teri Rozir, Lamelo Bol je brojao do 16, Gordon Hejvord do 15, dok je Mejson Plamli ubeležio 10 poena i sedam skokova.

U jednom od najinteresentnijih susreta večeri Boston je slavio kod kuće protiv Filadelfije 105:99.

Susret je obeležio sudar najboljih igrača Seltiksa. Džejson Tejtum je u pokušaju da se dokopa lopte laktom udario Džejlena Brauna koji je pokušao isto. Tejtum je prvi stigao do lopte, ali je stradao Braun, pošto je "poljubio" saigračev lakat. Napustio je igru posle 18 provedenih minuta na parketu i nije se vraćao do kraja.

Interesantno je da ovo nije prvi put da se sudaraju, prošle sezone je Džejson laktom slomio zub Džejlenu, a jednom prilikom su obojica završila u svlačionici nakon što su naleteli jedan na drugog na terenu.

To nije sprečilo da već povredama desetkovani Boston dobije Džoela Embida, Džejmsa Hardena i drugove. Zbili su redove i bez Brauna, Markusa Smarta, Ala Horforda i Roberta Vilijamsa oborili Sikserse na pleća.

Sjajno timsko izdanje izabranika Džoa Mazule koji je praktično koristio osam igrača, uključujući i Brauna (Pejton Pričard odigrao manje od pet minuta). Svi su dali vredan doprinos, a prednjačili su Malkolm Brogdon i Derik Vajt sa po 19 poena, dok su po 15 upisali Blejk Grifin (5/8 za tri) i Grent Vilijams.

Tejtum je postigao samo 12 poena, ali je bio na pragu tripl-dabla sa devet asistencija i osam skokova. Sem Hauzer je dodao 14 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

U ekipi Doka Riversa 28 poena i sedam skokova Džoela Embida, dok je Džejms Harden upisao dabl-dabl sa 26 poena i 11 asistencija. Dentoni Melton je jedini još stigao do dvocifrenog učinka u poraženoj ekipi sa 12 poena.

NBA

Četvrtak

Klivlend - Detroit 113:85

/Alen 20 - Bogdanović 15/

Vašington - Šarlot 118:104

/Porzingins 36 - Vašington 20/

Boston - Filadelfija 106:99

/Brogdon, Vajt 19 - Embid 28/

Majami - Indijana 116:111

/Adebajo 38 - Hild 20/

Toronto - San Antonio 112:92

/Siakam 37 - Džonson 22/

Hjuston - Sakramento U TOKU

Juta - Minesota U TOKU

LA Klipers - Dalas U TOKU

Portland - Golden Stejt U TOKU




tagovi

Vašington VizardsDeni AvdijaKristaps PorzingisBredli BilŠarlot HornetsBoston SeltiksFiladelfija SeventisiksersDžejson TejtumDžejlen BraunBlejk GrifinDžoel EmbidDžejms Harden

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara