Detalj sa meča Amerika - Australija (©AFP)
Detalj sa meča Amerika - Australija (©AFP)

Posle Nigerije i Australija uzela meru Amerima: Nova eksplozija Petija Milsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 04:32

Dobre partije pružili su Džok Lendejl i Duop Rit

Prvi kandidat za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama obrukao se protiv Nigerije, a utisak nije popravio ni protiv Australije. Biće potrebno vreme da stvari legnu na svoje mesto u Sjedinjenim Američkim Državama, a porazi u pripremnom periodu opomena su Gregu Popoviću i njegovim momcima pred najveću smotru u Tokiju - 91:83.

Nije prijatno. Ni najmanje, ali ništa ne mora da znači. Sjedinjene Američke Države tek treba da dostignu radnu temperaturu, a takođe i da zaigraju u punom sastavu. Ako bi drim-tim tražio opravdanje za slaba izdanja, mogao bi da ih pronađe u odsustvu Džrua Holideja, Krisa Midltona i Devina Bukera, koji će se naknadno priključiti državnom timu. Poraz od Nigerije zaveden je pod senzacija, a isto se ne može reći za Australiju.

Izabrane vesti

Biće Australija jedna od glavnih konkurenata selekciji Sjedinjenih Američkih Država na Igrama u Tokiju kada dođe do raspodele medalja. Naravno, pod uslovom da obe reprezentacije budu na očekivanom nivou. A Bumersi su u duelu sa Argentinom pokazali da im ne treba previše da dostignu željeni nivo za Olimpijske igre. Pobeda nad Argentinom potvrđena je pobedom nad sastavom Grega Popovića. Raspaljena je mašta navijačima, a ponovo je u centru pažnje bio Peti Mils.

Izvanredni šuter doneo je Australiji pobedu protiv Gaučosa trojkom sa zvukom sirene. Nekoliko dana kasnije “zaledio” je Ameriku. Nije Popovićev tim, baš kao ni vicešampion sveta, imao rešenje za Petija Milsa. Spakovao je Mils 22 poena i bio najzaslužniji za trijumf od koga se samopouzdanje udvostručava.

Ubacili su košarkaši Australije 10 trojki rivalu, a po tri su delo Džoa Inglsa, koji je meč završio sa 17 poena (uz to imao i četiri skoka i tri asistencije), odnosno Krisa Guldinga (ubacio 11 poena). Dobar utisak ostavili su Duop Rit i Džok Lendejl, bivši igrač Partizana. Rit je za 13 minuta došao do učinka od devet poena, tri skoka i jedna asistencije, a Lendejl je za 17 minuta provedenih na parketu upisao osam poena, sedam skokova i dve asistencije.

U američkom timu istakao se Demijan Lilard. Inspirisan je bio Lilard, išao ga je šut, naročito za tri poena. Dao je šest trojki iz 11 pokušaja, a meč je završio sa identičnim učinkom kao Peti Mils - 22 poena. Kevin Durent je dodao 17, a Bredli Bil 12 poena.

Da pobeda protiv Sjedinjenih Američkih Država nije slučajnost pokazala je Nigerija protiv Argentine. Vicešampion sveta uverio se u mogućnosti Džalila Okafora i drugova - 94:71.

Nemoćni su bili Gaučosi, a Nigerijci raspoloženi da skinu još jedan skalp. Džalil Okafor predvodio je listu strelaca sa 15 poena, a Ekpe Judo, koji figurira kao pojačanje Partizana, je za sedam minuta imao učinak od četiri skoka i po dva poena i asistencije.

PRIPREME ZA OLIMPIJSKE IGRE

Utorak

Argentina - Nigerija 71:94

/Bolmaro 10 - Okafor 15/

SAD - Australija 83:91

/Lilard 22 - Mils 22/


tagovi

Košarkaška reprezenatcije SADkošarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara