Lorenzo Braun (©fiba.basketball)
Lorenzo Braun (©fiba.basketball)

Potencijalno veliki udarac za Španiju, Lorenzo Braun razmišlja da preskoči Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 11:46

Serđo Skariolo će po svemu sudeći ostati bez bitnog igrača

Nezvanični MVP Evrobasketa i bez dileme najzaslužniji što je Crvena furija osvojila zlato, Lorenzo Braun, nije siguran da će nastupati za reprezentaciju Španije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Košarkaš Makabija iz Tel Aviva oseća posledice naporne sezone u Evroligi i uskoro bi trebalo da donese odluku o nastupu na planetarnoj smotri u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Izabrane vesti

"Nisam siguran da ću igrati na Svetskom prvenstvu sa Španijom. Razmišljam da odustanem. Imao sam dugu sezonu, čitavo telo me boli. Svaki korak koji napravim je mučenje. Videćemo kako će se sve završiti preko leta", rekao je Braun.

Bivši igrač Crvene zvezde je na devet mečeva u dresu španskog državnog tima na Evropskom prvestvu beležio 15,2 poena i 7,6 asistencija, ali je na kraju MVP priznanje završilo u rukama Vilija Ernangomeza.

Nakon toga je odigrao odličnu sezonu u dresu Makabija, osvojio titulu u izraelu, dok je u Evroligi beležio 16,4 poena i 5,5 asistencija.

Jasno je da bi njegovo odsustvo predstavljalo veliki udarac za selekciju Serđa Skariola, koja zbog problema sa povredama ostala bez pravih rešenja na poziciji plejmejkera minulog leta, te ga je rešila uručivanjem pasoša američkom košarkašu.

Taj potez je bio osporavan u Španiji, nisu bili saglasni čak ni pojedini reprezentativci poput Rudija Fernandeza sa dolaskom Amerikanca bez ikakvih dodirnih tačaka sa zemljom u reprezentaciju. Ipak, svi su promenili ploču nakon Braunovih izdanja na Evrobasketu i verovatno pomislili da su dobili idealnog plejmejkera za Svetsko prvenstvo, a potencijalno i Olimpijske igre u Parizu.

Crvena furija na planetarnoj smotri brani zlato, a takmičenje počinje u Grupi G (Džakarta), gde će se za drugu fazu boriti sa selekcijama Irana, Obale Slonovače i Brazila.


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija ŠpanijeLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara