Niko Laprovitola (©MN Press)
Niko Laprovitola (©MN Press)

Potvrda iz Atine: Hoćemo Laprovitolu, Real i dalje neodlučan

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 22:22

Kraljevski klub otežava posao Argentincu

Priča da je Nikolas Laprovitola interesantan upravi i stručnom štabu Panatinaikosa nije nikakva novost, ono što ipak jeste novo je potvrda pravo iz Atine da je argentinski reprezentativac visoko na listi želja.

I ne samo to, nezvanični kontakti vrhuške Panatinaikosa i Laprovitole su već ostvareni, a osvajač svetskog srebra na prošlogodišnjem Mundobasketu bio je vrlo izričit – želi da obuče dres Panatinaikosa. Doduše, problem pravi Real Madrid...

Izabrane vesti

“I dalje čekamo da Laprovitola raskine ugovor s Realom. Ne znam da li će ga zadržati“, otkrio je predsednik Takis Trijadopulos za grčku agenciju SDNA i dodao:

“Znamo samo da on ima ugovor s Realom koji pokušava da raskine. Pričali smo s njim i on nam je rekao da je spreman da dođe u Panatinaikos. Naravno, strahujemo i zbog interesovanja drugih timova. On je izuzetan igrač“.

Real Madrid i dalje nije odlučio da li će zadržati Laprovitolu ili ne, a kako smo ranije pisali konačni rasplet biće uslovljen i odlukom njegovog sunarodnika Fakunda Kampaca da li će otići u NBA ligu ovog leta ili ne. Ako Kampaco ode, onda će Laprovitola izvesno ostati, s obzirom da ima aktivan ugovor na još godinu dana.

“Treba videti kako će se Real nositi s ovom krizom, jer rade na više frontova. Mi se nadamo srećnom kraju za nas. Ali, što se više cela priča bude odlagala, to je loše po nas“, smatra Trijadopulos.

Laprovitola je bio među zaslužnijima što je Argentina prošlog leta stigla do finala Mundobasketa u Kini, a u Real Madrid je proletos stigao kao najkorisniji igrač ACB lige i član idealne petorke takmičenja. Sa Realom je uzeo Superkup Španije početkom sezone, a u Evroligi prosečno je imao tek pet poena, te tri asistencije i 1,4 skoka.

Panatinaikos je ovog leta doveo Nemanju Nedovića, Zeka Ogusta, Hauarda Sent Rosa, Markusa Fostera i Jorgosa Kalaicakisa.



tagovi

Real MadridPanatinaikosNikolas Laprovitola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara