Džejlin Smit (© MN press)
Džejlin Smit (© MN press)

Povratak otpisanog Smita: Pričao sam sa Obradovićem, znam šta želi od mene

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 09:55

Posle odlične partije protiv Valensije, Partizan pred plej-of ABA lige dobio značajno oružje u napadu u vidu Džejlina Smita koji za Mozzart Sport poručuje: "Naučio sam sistem dok sam sedeo na klupi"

"Smit, Smit, Smit", odjekivalo je sinoć sa tribina Arene dok je pomalo zaboravljeni i otpisani Džejlin Smit krenuo da rešeta koš Valensije pogađajući u serijama za pobedu Partizan Mozzart Beta u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige. Španci nisu imali rešenja za reprezentativca Hrvatske koji je pogodio pet od šest šuteva sa distance i pokazao da će Željko Obradović moći ozbiljno da računa na njega u ABA plej-ofu, kada već nije obezbeđen plej-of Evrolige.

Izabrane vesti

"Uvek je lepše kada se igra i kada ste na parketu", odmah uz širok osmeh počinje priču za Mozzart Sport, Džejlin Smit.

Ko je zaboravio, a takvih verovatno ima. Smit je u Humsku došao iz Virtusa krajem prošle godine sa ciljem da dobije minute koje nije imao u Italiji. Obukao je dres Partizana u momentu kada se Aleksa Avramović povredio, ali odmah je postalo jasno da se Amerikanac ne snalazi baš najbolje.

Ubrzo po dolasku je minutaža krenula da se smanjuje da bi potom u potpunosti nestao iz rotacije, a onda je bio i van 12 igrača koji nastupaju u Evroligi. Čak devet mečeva je bio van tima na mečevima elitnog takmičenja, a onda odjednom... potpuni preokret.

Obradović je odlučio da ponovo pokušao sa Smitom na parketu, ali sada to izgleda drastično drugačije. Protiv Zadra u ABA ligi je bio najbolji igrač na utakmici, ali posebno je oduševio protiv Valensije kada je na parketu bio čak 30 minuta, a pored 15 poena, imao je tri skoka i pet asistencija.

Zbog svega toga, doživeo je da mu navijači skandiraju ime.

"Uhhh... Čuo sam, naježio sam se. Specijalan momenat za mene moram da priznam, lud osećaj. Nadam se da će se desiti još neki put da skandiraju moje ime u plej-of ABA lige".

Svestan je da je iskoristio priliku u pravi čas i da sada može da očekuje veću ulogu u samom finišu sezone.

"Čak i kada sam bio na klupi sam nešto naučio. Iskoristio sam period da naučim sistem trenera Obradovića, da vidim kako funkcioniše. To je za mene najbitnije jer setite se samo momenta kada sam došao".

Baš smo to i uradili... prisetili se prve utakmice. Bilo je to protiv Mornara u Baru krajem decembra prošle godine kada je na debiju ispalio 11 šuteva za tri poena.

"Bukvalno sam bačen u vatru da nisam ništa znao. Igrao sam na instinkt, ali poslednjih mesec dana sam naučio kako da igram pod komandom trenera Obradovića, ali i sa saigračima koji su dugo ovde i koji poznaju sistem".

Protiv Valensije je to izgledalo neuporedivo drugačije.

"Malo sam igrao plejmejkera, malo beka... Mnogo mi na parketu pomažu Kevin, Džejms i Frenk Kaminski. Imam osećaj da njih stalno udvajaju i na meni je bilo da pronađem svoje mesto i budem strpljiv kada mi dodaju loptu. Bio sam spreman, ali moram njih da pohvalim, bili su sjajni. Ja sam samo pogodio nekoliko šuteva i to je to".

Otkrio nam je da je imao nekoliko razgovora sa trenerima u stručnom štabu, ali i sa samim Obradovićem.

"Pričao sam sa trenerskim stafom, pričao sam i sa Željkom Obradovićem... rekli su mi šta očekuju od mene, mislm da sam protiv Valensije pokazao to na parketu. Ispunio njihova očekivanja, ali i moja. Pre svega da pokrenem akcije, pronađem saigrače i postavim ritam utakmice".

Dotakli smo se i rezultata Partizana za kraj. Svestan je i Smit, kao i ostatak tima da cilj nije ispunjen u elitnom takmičenju gde je klub iz Humske završio na 11. mestu. Prvi je ispod crte.

"Nismo uspeli da se plasiramo u plej-of, ali smo barem završili trijumfom koji je obradovao navijače. Nadam se da bi ovakvu formu i igru koju smo prikazali mogi da prenesemo i na plej-of ABA lige. Takmičenje koje želimo da osvojimo. Znam da će biti teško, fizički zahtevno, uveren sam da će sudijski kriterijum biti takav da će se igrati snažne odbrane sa kontaktom. Prvi protivnik je Igokea koja je sigurno motivisana, ali je na nama da odradimo posao koji se očekuje."

Stiče se utisak da u crno-belom taboru smatraju da su imali kvalitet da budu među osam najboljih u elitnom takmičenju.

"Definitivno to mislim, a misle i moji saigrači, ali neke utakmice su nam izmakle, zapravo mnogo utakmica smo izgubili u samoj završnci. Mogli smo veoma lako da ih pobedimo, ali nismo... I to je Evroliga. Pričao sam baš sa Anđušićem, nabrojali smo šest ili sedam utakmica koje smo izgubili sa tri ili manje razlike. Da smo pobeđivali te utakmice, verovatno bismo mogli da budemo i šesti, da odemo direktno u plej-of", završava Smit razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

Džejlin SmitKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara