Dirk Novicki (Reuters)
Dirk Novicki (Reuters)

Problemi Dirka Novickog: Da sam ranije završio karijeru, sada bih mogao normalno da se krećem

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 15:15

"Dobro je što sam u penziji, sam sam svoj šef"

Briljantna karijera Dirka Novickog san je svakog mladog košarkaša. Bio je i ostao 'ikona' većine klinaca koji žele da naprave bar jedan njegov slavan korak. A, on danas, tri godine po odlasku u igračku penziju, kaže da ima želju da 'normalno' hoda, jer ga sve više sustižu posledice preteranog forsiranja i habanja tela tokom aktivnog igranja.

Izabrane vesti

"Stalno razmišljam da sigurno te poslednje dve godine u NBA nisu bile vredene (igranja). Bilo je sjajnih trenutaka, naravno, ali tim nije dobro prošao i realnost je da sam jedva mogao da se krećem", izjavio je Novicki.

"Da sam se penzionisao dve godine ranije, siguran sam da bih sada mogao bolje da se krećem. Mogao bih s vremena na vreme da igram fudbal sa decom. Sada ne mogu ni to. Fudbal je sjajan sport, mnogo zabavan. Ali ako ne možeš da se krećeš kako je Bog rekao, teško je. Pokušavam da igram par puta nedeljno, ali skoro da sam nepokretan. Skoro sve što igram je dubl u tenisu. Pogodim neke forhende, ali malo šta drugo."

NBA legenda ipak uživa u mirnom porodičnom životu.

"Sada je najbolje što mogu da organizujem svoje vreme. Mogu da uzmem ceo mesec pauzu i da se posvetim kućnih stvari sa suprugom. A onda mogu da budem nedeljama aktivniji u ulozi savetnika Mavsa. Sada sam ja svoj šef. Zato sam menadžerima Maveriksa rekao da je to uloga koju sada želim, a da budem zaposlen puno radno vreme, veoma mi je prijatno ovako", prenos španski radio CadenaSer reči Novickog.


tagovi

Dirk NovickiNBA ligaDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara