Rađa: Kako sam zbog Subotića nokautirao gazdinog sina i dobio otkaz...

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.09.18. | 18:59

Hrvatski as nastavio s anegdotama iz igračkih dana...

Novi član košarkaške Kuće slavnih u Springfildu - Dino Rađa, raspisao se poslednjih dana po društvenim mrežama. Nekadašnji jugoslovenski centar izneo je dosta zanimljivih stvari iz privatnog i profesionalnog života, a danas je sa pratiocima podelio još jedan detalj iz vremena dok je igrao za Panatinaikos. Glavna uloga ovoga puta pripala je slovenačkom treneru Slobodanu Subotiću...  
"Evo me nazad umoran kao pas, ali srećan i ponosan kao dva psa. Danas lik koji mi je postao jedan od najboljih prijatelja u životu, a usput kad sam mislio da znam sve, naučio me jednu stvar dosta bitnu za kraj karijere - Piksi Subotić. Igrali smo mi jedan protiv drugog nekoliko puta, čak je pokušavao da me čuva, najčešće neuspešno, ali tek kad smo se sreli na relaciji trener - igrač povezali smo se nenormalno. U trenutku mog dovođenja svi novinari su mu j...li mater jer su mislili da sam gotov zbog godina i operacije kolena. Šta će ti stari igrač bez nogu i motiva? E tu su se grdno za...ali. Prvog dana smo se dogovorili - samo jedan trening dnevno. Čak sam to imao u ugovoru. Naravno da to nikad nije bilo zloupotrebljeno jer sam ja taj meni bitni trening tonizacije u teretani redovno radio na svoju ruku, po potrebi. Obavezno pre utakmice i bar još jednom nedeljno. Zato sam na treningu bio svež i raspoložen za nabijanje boca i stolica na tribine kad sam smatrao da ekipa nije dobro trenirala, a to je kod Grka bilo često. Onda su me gledali popreko. Kao koji mi je k..ac... Ali danas kad me vide kažu da je to bio ključ u njihovom odrastanju", započeo je tekst Dino Rađa. 

Izabrane vesti

 

Sa Subotićem u Rađom Pao je vratio titulu posle 14 godina... 
"Osvojili smo dva prvenstva zaredom i time upalili okidač za njihove iduće dobro poznate uspehe. Naravno da je i sa njim bilo 'ima slike nema tona'. Kad se usudio da me izvede iz igre a ja smatrao da ne treba, odmah je palo pič..ranje. Desetak narednih dana bismo dogovarali preko žena odlaske na trening i aerodrom. I sad, šta sam naučio od njega... Očajno sam igrao jednu utakmicu u gostima... Kažem ja njemu: Daj izbaci me iz igre, vidiš da nemam pojma. Samo ti igraj, kaže on. Imaš dovoljno pameti da se sam izvučeš iz krize. I naravno da sam poslednjih pet minuta rešio utakmicu sa šet, sedam poteza na egalu". 

A kako su Rađa i Piksi Subotić otišli iz Atine? E to je priča...
"Toliko smo se ljudski povezali da smo oboje zbog toga dobili nogu iz kluba. Nakon poslednje utakmice prvenstva, pred plej-of, na izlasku iz dvorane njega napadne neki lik i počne da ga vređa. Ja onako pod adrenalinon uhvatim tog čoveka za vrat. Lik me pljune i akcija - reakcija. Pošaljem ja lepo njega na spavanje. E, ali to je bio sin od gazde i tako smo obojica, bez obzira na osvojeno prvenstvo, dobili 'nogu'. To me je odvelo u Zadar, ali o tome za koji dan. Ovoga sam nakon nekoliko godina nazvao i izvinio se, jer šakama nije način da se rešavaju problemi. Kume, bilo nam je lepo, a i još je", zaključio je Rađa.


tagovi

Dino RađaSlobodan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara