Dejan Radonjić (MN press)
Dejan Radonjić (MN press)

Radonjić: Uradili smo što smo želeli; Marković: Napravili smo prvi korak, predstoje još dva

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 20:05

"Kao što sam rekao pre nego što smo došli u Niš, fokus je bio da pre svega uradimo ono što smo planirali pre turnira, a bili smo fokusirani na prvog protivnika", objasnio je trener Zvezde posle trijumfa nad Kragujevčanima

Crvena zvezda je, prema očekivanju, lako preksočila prvu od tri prepreke do odbrane Žućkove levice. Rutinski je savladala Radnički iz Kragujevca koji je bio uslovno rečćeno odličan sparing partner crveno-belima za polufinale (subota) protiv boljeg iz meča Mega Mozzart - Zlatibor koji počinje u 21 čas.

Izabrane vesti

"Ono što smo želeli, to smo i uradili. Sada ostaje da se pripremimo za polufinale", kratko je prokomentarisao trener Zvezde Dejan Radonjić na konferenciji za medije.

Usledilo je pitanje da li je Zvezda prvi favorit Kupa Koraća.

"Kao što sam rekao pre nego što smo došli u Niš, fokus je bio da pre svega uradimo ono što smo planirali pre turnira, a bili smo fokusirani na prvog protivnika. Uspeli smo da uradimo to što smo hteli, sada idemo da se pripremimo za sledeći meč i polufinale. Zahvalio bih se navijačima na podršci, bilo je večeras baš prijatno za nas. Siguran sam da će i sutra u polufinalu biti dobra atmosfera", odgovorio je Radonjić.

Stefan Marković je odličnom rolom na startu meča poveo crveno-bele ka rutinskom trijumfu.

"Hteo bih da čestitam Radničkom na učešću na turniru. Prvi korak smo završili, predstoje još dva. Fokusirani smo na završetak ovog takmičenja. Spremićemo se za onog ko dođe, ali mi gledamo naše ciljeve, ono zbog čega smo mi došli. I to je to", rekao je Marković.

Bez obzira na ubedljiv poraz, jer je i pre meča bilo jasno da je Zvezda daleko kvalitetniji rival, trener Radničkog Ivica Vukotić nije imao razloga za brigu.

"Mi smo samim plasmanom na Kup drugu godinu zaredom ispunili cilj. Prošle godine smo takođe u četvrtfinalu izgubili od Zvezde. Tada je bilo 61 poen razlike. Sada smo pružili malo bolji otpor, posebno u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam kao su momci igrali, jer znamo šta Zvezda predstavlja i igrači i u svakom pogledu. Iskoristili smo ovaj meč za promociju, da vraćamo Radnički i Kragujevac na košarkašku mapu. Nije sramota izgubiti od Zvezde ovakvom razlikom. Okrećemo se obavezama u KLS, nadam se da se vidimo ponovo sledeće godine", sumirao je Vukotić.

Njegove reči potvrdio je član kragujevačćkog tima Nikola Veljović.

"Čestitam Zvezdi na pobedi i mojoj ekipi na velikoj borbi. Kao što je trener rekao, sada je razlika bila malo manja u odnosu na prošlu godinu kada smo takođe igrali sa Zvezdom. Sada smo pružili malo bolji otpor. Znali smo šta nas čeka. Ipak je oni su evroligaški tim. Okrećemo se KLS, gde nas čeka težak period", rekao je Veljović.


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK Crvena zvezdaKK Radnički KragujevacDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara