Ratnici postali ranjenici, bez Karija i Grina to nije ekipa za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.11.18. | 09:05

Treći uzastopni poraz, pet u poslednjih sedam utakmica! Lilard i Mekolum zatrpali Vašington

Golden Stejt se poslednjih dana pretvorio u vreću za udaranje na kojoj svi mogu da se istresu, što je ozbiljno zbunilo košarkaški svet. Zapravo, nema tu mnogo nedoumica, jednostavno je - bez Stefa Karija i Drejmonda Grina ovo nije ekipa za titulu! 

Izabrane vesti

Golden Stejt je bez dvojice izuzetno važnih šrafova doživeo treći uzastopni poraz, peti u prethodnih sedam utakmica, što je samo produbilo jaz unutar tima. San Antonio je održao čas košarke braniocu titule i slavio bez mnogo muke rezultatom 104:92.

Lamarkus Oldridž je bio prvo ime utakmice sa 24 poena i 18 skokova, čime je imao daleko najvažniju ulogu u pobedi svog tima. Demar Derozan mu je navezao još 20, a Rudi Gej još 19 poena, čime su Sparsi stali na kraj seriji od tri poraza.

Voriorsi ponovo nisu mogli da računaju na povređenog Karija, a njemu se na listu nedostupnih igrača pridružio i Grin zbog uganuća nožnog prsta i to samo nekoliko dana pošto se vratio na parket nakon suspenzije zbog verbalnog napada na Kevina Duranta. Upravo Durant nije mogao mnogo toga da uradi na terenu, kada je kraj sebe imao jedino raspoloženog Kleja Tompsona. Prvi je ubacio 26, drugi 25 poena poena, što je samo ublažilo poraz.

Utakmicu je rešila napadačka širina koju je Greg Popovič imao naspram svog kolege Stiva Kera. Osim u dva jako kratka segmenta u drugom kvartalu, Golden Stejt je sve vreme bio u zaostatku i jurio prednost rivala. Oba puta je vodio samo sa po jednim poenom, a posle drugog vođstva gostiju domaćin je reagovao tako što je serijom 29:10 otišao na velikih 18 poena viška (74:56). Voriorsi jesu napali preokret u još nekoliko navrata, stigli na samo poen minusa (91:90) posle Tompsonove trojke na tri i po minuta pre kraja, ali su Derozan i Oldridž ubrzo poradili na tome da utakmice ne uđe u dramatičnu završnicu.

Dok su Sparsi preslišavali aktuelnog šampiona, Portland je u glavnom gradu zatrpavao Vizardse! Trejlblejzersi savladali su domaćina rezultatom 119:109, uz strašno izdanje dobro poznatog tandema Demijan Lilard - Si Džej Mekolum. Prvi je ubacio 40, drugi 25 poena, čime su uništili protivnika koji nije imao nikakvo odbrambeno rešenje. 

Njihovim odličnim izdanjima priključio se i Jusuf Nurkić sa 13 poena i 14 skokova, uz još osam asistencija. U redovima Vašingtona Džon Vol je imao 24 poena, a Keli Ubr još 19 poena. Veliki peh za Vizardse predstavljalo je odsustvo Dvajta Hauarda u najvećem delu utakmice. Jedan od najboljih centara NBA lige poslednjih godina obnovio je povredu glutealnog mišića zbog koje je propustio uvodnih sedam utakmica sezone i već od druge četvrtine bio van akcije.

Španski as Mark Gasol trasio je put Memfisu do desete pobede u sezoni. Njegovih 26 poena i 13 skokova pomogli su Grizlijima da savladaju Minesotu kao gosti rezultatom 100:87. Derik Rouz bio je najefikasniji igrač domaćeg tima sa 18 poena. 

NBA - REZULTATI

Minesota – Memfis 87:100
/Rouz 18 – Gasol 26/

Majami – LA Lejkers 97:113
/Elington 19 – Džejms 51/

Orlando – Njujork 131:117
/Gordon 31 – Hardavej 32/

Vašington – Portland 109:119
/Vol 24 – Lilard 40/

San Antonio – Golden Stejt 104:92
/Oldrdidž 24 – Durant 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Stef KariDrejmond GrinKevin Durant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara