Aleks Abrines (©MN Press)
Aleks Abrines (©MN Press)

Real i Barselona u finalu Superkupa: Abrines eksplodirao sa 16 uzastopnih poena, Rudi kao mladić

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.20. | 23:42

Čeka nas spektakl

U finalu ovogodišnjeg Superkupa Španije gledaćemo novi El Klasiko! Savršen način da se najavi sezona u kojoj će dva španska giganta juriti titulu prvaka Španije od Baskonije, uz predigru u vidu bitke za prvi trofej u sezoni.

Barselona je posle drame savladala upravo aktuelnog prvaka ACB lige Baskoniju sa 72:68. U trijumfu katalonskog velikana istakao se Aleks Abrines. Španski košarkaš koji se dugo borio sa depresijom eksplodirao je i predvodio listu strelaca sa 19 poena, uključujući i čak 16 uzastopnih koševa na 5/5 za tri poena u trećoj četvrtini!

Izabrane vesti

Zahvaljujući upravo Abrinesovim dalekometnim hicima Barselona je u trećoj četvrtini napravila seriju 13:0 kojom je otišla na 55:42 posle nerešenog rezultata. Barsa je ovaj period utakmice zatvorila s rezultatom 60:45, ali ni to nije bilo dovoljno da se mirnije odigra poslednja četvrtina. Usledilo je opuštanje igrača Šarunasa Jasikevičijusa, što je Baskonija iskoristila da izrežira pravu dramu. Zahvaljujući uzastopnim poenima Pjerije Henrija Baskonija je stigla na samo tri poena minusa (71:68) na 44 sekunde pre isteka vremena. Tada je iskočio Brendon Dejvis sa važnom blokadom na Henriju, da bi Toma Ertel sa bio polovičnog učinka sa linije penala. U sledećem napadu Luka Vildoza nije uspeo da pogodi šut za tri poena i to je bio kraj.

Alek Piters i Vildoza bili su najefikasniji kod Baskonije sa po 14 poena, dok je Rokas Gijedraitis ubacio dva poena manje. Nikola Mirotić imao je 13 poena i osam skokova u pobedničkom sastavu, dok je Dejvis dopisao 10 poena.

Real Madrid je u drugom polufinalu bio bolji od Tenerifa sa 92:79. Blankosi su imali mnogo lakši posao od Barselone i nisu dozvolili protivniku da izrežira neizvesnu završnicu kao u prvom polufinalu.

Kraljevski klub je do pobede vodio Rudi Fernandez sa 18 poena za 19 minuta. Entoni Rendolf i Gabrijel Dek dopisali su po 12 poena, dok je Edi Tavares doprineo pobedi sa deset poena i šest skokova. Fakundo Kampaco je upisao devet poena, sedam završnih dodavanja i pet uhvaćenih lopti. Kod Tenerifa Marselinjo Uertas ubacio je 17 poena.

Finale Superkupa na programu je u nedelju od 18.30, a Real Madrid brani trofej osvojen prošle godine. 

ACB SUPERKUP - POLUFINALA

Barselona - Baskonija 72:68

/Abrines 19 - Vildoza 14/

Real Madrid - Tenerife 92:79

/Fernandez 18 - Uertas 17/



tagovi

Rudi FernandezReal MadridACB ligaAleks AbrinesNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara