Geršon Jabusele (Star Sport)
Geršon Jabusele (Star Sport)

Real trojkama zatrpao Baskoniju, ubacio joj skoro "stotku" i poveo u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 23:52

Vanja Marinković upisao 11 poena u porazu svog tima

Prva utakmica polufinalne serije plej-ofa španske ACB lige otišla je u ruke košarkaša Real Madrida i to izuzetno autoritativno, mada rezultat o tome i ne svedoči baš najbolje - 94:84 . Baskonija je bila apsolutno konkurentna u prvom poluvremenu jer je na polovini utakmice zaostajala svega 44:42, ali ju je u drugom delu utakmice u Madridu zatrpala šuterska kanonada izabranika Pabla Lasa.

Žalio se trener tima iz Vitorije Neven Spahija dan pre duela sa Kraljevskim klubom o odluci ACB-a da meč bude odigran danas, nepuna tri dana otkako je Baskonija u majstorici okončala četvrtfinale protiv Valensije. Smatrao je da njegov tim za to vreme nije u mogućnosti da pripremi meč, mada bi Real verovatno doživeo istu sudbinu da svoje četvrtfinale protiv Mursije nije rešavao u dva meča.

Izabrane vesti

Raspucana je bila domaća ekipa, gađala trojke sa ravno 50 procenata uspešnosti (17/34), a naročito ubojita van linije 6,75 bila je u trećoj četvrtini kada je ubacila rivalu 30 poena i pet trojki iz šest pokušaja. Tada je meč krenuo da se lomi iako su Alek Peters i Met Kostelo najpre trojkama održavali gostujući sastav na koliko-toliko pristojnih desetak poena zaostatka.

Međutim, tada se užarila ruka sjajnog Fabijena Kozera koji je sa 16 poena (šest skokova, dve asistencije pride) zavredio epitet najboljeg poentera meča. Baskonija je na kraju dobila poslednju deonicu 21:20, ali zbog evidentnog opuštanja rivala koji je njenom sredinom došao i do 22 poena prednosti (92:70). Od tada je usledila serija Spahijinih momaka 14:2, nedovoljna da se vicešampion Evrope dovede u problem.

Upravo su Peters sa 15 i Kostelo (tri trojke u trećoj deonici) bili najefikasniji u timu domaćina, odmah iza njih, sa 11 poena istakao se Vanja Marinković, ali slaba je to uteha jer se Real osvetio Baskoniji za ligaški trijumf u Madridu iz marta meseca. Večerašnja pobeda, Lasove ekipe bila je peta u minulih šest međusobnih okršaja. Za popravljanje te statistike i izjednačenje u polufinalu, košarkaši Baskonije moraće da smanje broj izgubljenih lopti kojih je večeras bilo čak 16 i da mnogo bolje brane napade Reala.


tagovi

Neven SpahijaBaskonijaPablo LasoKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara