Ljulj i Rudi Fernandez (©Reuters)
Ljulj i Rudi Fernandez (©Reuters)

Realove muke pred polufinale: Ljulj i Laprovitola van stroja, napad na finale sa 17-godišnjakom

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 12:56

Nove glavobolje za Pabla Lasa

Madridski Real je u dominantnom maniru okončao reuglarni deo sezone u ACB ligi. Ostvario je istorijski rezultat sa 34 pobede i samo dva poraza, a potom u četvrtfinalu plej-ofa počistio Gran Kanariju. Ipak, plasman u finale postaje sve teža misija za Pabla Lasa, kako je pred prvi meč polufinala sa Valensijom ostao bez dvojice bekova: Serhija Ljulja i Nikolasa Laprovitole. Tako će u prvi tim prinudno biti pozvan mladi Huan Nunjez, koji je juče napunio tek 17 godina.

18.30: (1,10) Barselona (23,0) Huventud (7,50)

Izabrane vesti

Tokom čitave sezone se Madriđanim muče se povredama, ali i odlascima. Napustili su ih Fakundo Kampaco i Gabrijel Dek, koji su u toku takmičarske godine otišli u NBA. Još ranije su otpisani Trej Tompkins i Entoni Rendolf, a van stroja su i Alberto Abalde i iskusni Felipe Rejes. Ambulanta španskog giganta radi punom parom, a sada će lekarsko osoblje morati da se pozabavi i sa povredama Laprovitole i Ljulja.

Argentinac ima problema sa desnom, Španac sa levom nogom i izvesno je da će propustiti početak polufinalne serije (nedelja, 18.30). Tako su u klubu morali da reaguju, pošto je Lasu od plejmejkera na raspolaganju ostao jedino Karlos Alosen, pa su iz juniorske selekcije povukli mladog Huana Nunjeza. Talentovani košarkaš je u petak napunio 17 godina, sa svojim vršnjacima iz Reala je u Valensiji, gde se održava završni turnir Evrolige za igrače do 18 godina. Moraće ipak da ostavi saigrače na cedilu i priključi se prvom timu Kraljevskog kluba.

Imaće tako Real velikih problema sa motivisanom Valensijom, koja je sinoć u majstorici bila bolja od Baskonije. Sastav iz Fontete je zahvaljujući sjajnoj partiji Nikole Kalinića obezbedio mesto u polufinalu, gde mu se zbog kadrovske situacije u Realu iznenada otvorila lepa prilika za plasman u samo završnicu.

Prvi susret je dakle na programu u nedelju u Vizink centru, drugi je zakazan za utorak u Fonteti, a ukoliko bude potrebene treći susret će biti odigran u četvrtak u španskoj prestonici.



tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK ValensijaSerhio LjuljNikolas LaprovitolaNikola KalinićPablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara