""
""

Sa Hrvatima nikad lako, ali uvek je slatko! Generalna proba je - uspela! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.16. | 00:55

Orlovi dobrim šutem sa distance dobili Kockaste - 86:77

Generalna proba košarkaške reprezentacije Srbije - uspela! Na poslednjem kolokvijumu pred početak završnih ispita na Olimpijskim igrama u Riju Orlovi Aleksandra Đorđevića srušili su starog poznanika, selekciju Hrvatske. Kao po navici, četvrti uzastopni put - 86:77 (16:19, 20:21, 28:20, 22:17).

Izabrane vesti

Srbiju je do pobede vodio Miroslav Raduljica sa 17 poena, čemu je pridodao i pet uhvaćenih lopti, dok je Bogdan Bogdanović ubeležio 13 poena i četiri asistencije i svi su se upisali u listu strelaca. Kod Hrvatske 18 poena imao je Bojan Bogdanović, 12 poena ubacio je Miro Bilan, a Krunoslav Simon - 14 koševa. 


HRVATSKA – SRBIJA 77:86 (19:16, 21:20, 20:28, 17:22)

HRVATSKA: Krušlin, Šarić 9, Leni Ukić 7, Bilan 12, Bogdanović 18, Babić 5, Stipčević 8, Simon 14, Hezonja, Planinić, Šakić 4, Arapović.

SRBIJA: Marković 7, Kalinić 7 (4sk), Nedović 9, Birčević 6, Raduljica 17 (5sk), Teodosić, Simonović 6, Bogdanović 13 (4as), Jokić 7 (5sk), Štimac 5 (5sk), Jović 5 (5sk), Mačvan 4.


Ali, nije bilo nimalo lako, kao što se očekivalo. Posebno jer selektor Đorđević nije mogao da računa na kapitena Miloša Teodosića, koji je saigrače bodrio sa zaštitnim zavojima na desnoj šaci. Ipak, sve je šef struke srpskog tima iznenadio kada je u poslednjem momentu promenio izgled startne petorke i umesto Bogdana Bogdanovića na teren poslao rovitog Nemanju Nedovića. Bilo je jasno da se bek Unikahe osećao dovoljno dobro da može da upiše prve minute na turniru "Super 4" u Kordobi.

Utakmica je od prvog do poslednjeg momenta bila prilično neizvesna, a hrvatski sastav je gotovo do kraja trećeg kvartala držao vođstvo u svojim rukama. I to najviše iz razloga što je Kockaste dobro služio šut sa distance, kojim su Krunoslav Simon, Roko Leni Ukić i Bojan Bogdanović, kasnije i Rok Stipčević, stvarali ozbiljne probleme srpskom timu. Međutim, i pored toga Orlovi su umeli da drže zaostatak na minimalnoj distanci i lukavim, pametnim rešenjima „skrckaju“ odbrambeni bedem protivnika i zadaju nekoliko ključnih udaraca za konačni preokret tačno pred početak poslednjih deset minuta na susretu. 

Dok su Hrvati maksimalno bili fokusirani na defanzivu u samim granicama reketa, Miro Bilan i Željko Šakić nisu imali rešenja za raspoloženog Raduljicu, koji je iznudio veliki broj faulova, a onda sa linije penala bio nepogrešiv. To je dalo dodatni motiv ostatku ekipe da konačno proradi i u najbitnijim trenucima prelomi rezultat upravo oružjem kojim je Hrvatska dobrim delom mučila Srbiju - šutem za tri poena. 

Sve je počelo odličnom trojkom Nikole Jokića za kraj treće četvrtine, uprkos tome što je u napadu ranije Miro Bilan pogodio jednu od retkih trojki u karijeri, uz faul Simonovića. A kada je mladi as Denvera pokrenuo lavinu na njegov pogodak nadovezali su se Bogdanović i Nedović, da bi Stefan Jović hicem sa pola terena u srce pogodio Hrvate i osigurao pobedu posle vrlo dobre borbe na obe strane. 

Posle završenog učešća na turniru Super 4 Aleksandar Đorđević dobio je na uvid sve vrline i mane srpskog tima. Činjenica je da je bez kapitena Teodosića broj asistencija bio vrlo nizak (tek devet), ali ono što može da ohrabri jeste činjenica da Orlovi nisu paničili čak i kada nisu imali rešenje za raspoložene hrvatske šutere, uz situaciju gde je Srbija u jednom trenutku imala 1/16 za tri poena. Dobre role Miroslava Raduljice jako su važne, s obzirom da će se dobar deo igre Srbije svoditi na njegovo i delovanje Nikole Jokića. A onda i meka ruka srpskih snajperista, koji moraju da pruže dodatnu podršku. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Super 4Nemanja NedovićMiroslav RaduljicaKrunoslav Simonkošarkaška reprezentacija SrbijeKošarkaška reprezentacija HrvatskeBojan BogdanovićBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara