Sa trenerima sastanak traje dva minuta, sa Novicom 10! Ovo je veliki presek

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.18. | 08:29

"Veličković je tata na terenu", podvlači Vanja Marinković

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA IZ NIŠA)

Slavlje na parketu, konfete, osmesi, pesma... Tako je izgledala atmosfera samo desetak minuta po Partizanovom osvajanju titule u Kupu Radivoja Koraća. Videlo se u utakmici protiv večitog rivala, videlo se i posle nje, koliko je Novica Veličković bitan za celu ekipu.

Izabrane vesti

I dok mi sa strane možemo samo da nagađamo, Vanja Marinković to zna iz prve ruke. I vrlo je to slikovito opisao...
„Šta da ti kažem kada smo imali sastanak dva minuta sa trenerima, a sa Novicom 10 minuta. Dugo je u ovome, njemu je ovaj klub život. Zna kako da nas 'napali' da tako kažem i pravi je tata na terenu. Zna da kritikuje, da pohvali, da povuče. Znamo i u kakvom je fizičkom stanju. Da je ušao malo i u godine. Veliki značaj za sve nas mlade igrače“, rekao je Marinković koji je u pobedi nad Crvenom zvezdom od 81:75 postigao 10 poena i imao tri skoka.

Bek crno-belih je vrlo jasno stavio do znanja svima koliko je ovaj trofej važan za sve u Partizanu. Nedostajalo je tako nešto crno-belima od 2014. godine.
„Znamo da kup nije osvojen od 2012. Znamo šta je sve bilo posle toga u Kragujevcu. Imali smo i Megu ovde u finalu. Trofej nije osvojen od 2014. Znamo u kom je stanju klub. Tako da je ovo baš veliki presek. Sve je u magli, ovo je u prvom planu. Mnogima je ovo prvi trofej“, kaže Vanja.

Možda je sada navijačima Partizana još žalije što njihovi ljubimci nisu izborili mesto među četiri tima u ABA ligi, odnosno što više nemaju šanse da se bore za prva četiri mesta, ali tu je domaći šampionat koji je još u opticaju.
„ABA lgu smo ispustili, to je sad neka druga priča. Ali u KLS, zašto da ne, videli smo da možemo“ rekao je Marinković.

Sličnog razmišljanja bio je i njegov saigrač Aleksandar Aranitović. Popularni Sani je dao sedam poena za 14 minuta u igri. Pokazao je posle polufinala da je u dobroj formi.
„Velika pobeda za nas. Teška sezona za nas, osvojili smo kup. Bilo nam je potrebno ovako nešto da se desi. Ovo je samo početak. Nadamo se novim trofejima“, rekao je Aranitović za MOZZART Sport posle velikog finala.

Aranitović

Zvezdi su davane veće šanse pred početak meča...
„Zvezda je bila blagi favorit, to nam je dalo i dodatni motiv. Igramo u Partizanu, moramo da idemo na trofej. Ušli smo 100 odsto u utakmicu i dobili“.

Ušli ste, utisak je, ne 100 već 300 odsto.
„Da, 300 odsto što se kaže. Možda smo ih zbunili presingom, uzeli smo im tako tri-četiri lopte sigurno. Otišli smo na bukvalno 20 razlike. Pogodili smo neke otvorene šuteve. Novica se poneo kao pravi kapiten, moramo svi da ga slušamo“, rekao je Aranitović. 

Zanimljivo, on je u karijeri igrao i za Crvenu zvezdu.
„Jeste, nije mi čudno, nisam prvi kome se to dogodilo, da igram za Zvezdu i Partizan. U ovom sam klubu svim srcem, Partizan je moj klub.“

Posle ovog trijumfa će Partizan sigurno drugačije da gleda na domaći šampionat.
„Videli smo da možemo. Vodili smo celu utakmicu. Mi smo kontrolisali utakmicu, nismo jurili rezultat ni u jednom trenutku. Ići ćemo na trofej u domaćoj ligi. Došli smo do prvog trofeja od 2014. godine“, zaključio je Aranitović.

Partizan je u Nišu ovog februara napravio iskorak. Vreme će pokazati da li je to bio bljesak, ili rađanje neke nove pozitivne crno-bele priče.

PIŠE: Strahinja Klisarić
(FOTO: MN press)


tagovi

Aleksandar AranitovićVanja MarinkovićNovica Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara