Janis Sferopulos (©Star Sport)
Janis Sferopulos (©Star Sport)

Sferopulos: Najvažnije je da overimo prvo mesto u ABA ligi, gledamo ka konačnom cilju

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 22:58

“Nikada neću isticati povrede u našem timu i nisam takav trener koji tako traži izgovore“, rekao je Grk

Crvena zvezda je porazom od Panatinaikosa u 30. kolu Evrolige praktično izgubila sve šanse da zaigra u plej-inu Evrolige, pa je fokus potpuno na plej-ofu Jadranske lige i napadu na sedmu titulu prvaka.

Crveno-beli su duel sa Zelenima igrali bez povređenog Jaga dos Santosa i sa tek oporavljenim Milošem Teodosićem, mnogo je delikatnih rotacija morao da napravi Janis Sferopulos, ali je na kraju izostala ozbiljnija neizvesnost.

Izabrane vesti

Na Malom Kalemegdanu se sada okreću potpuno ABA ligi, mada grčki stručnjak ističe da će ekipa u sve četiri preostale evropske utakmice ići na pobedu.

“Najvažnije je da nastavimo da idemo ka našim ciljevima. Da, izgubili smo šanse da igramo plej-of, ali borićemo se da dobijemo svaki meč u Evroligi do kraja. Naravno, prioritet nam je ABA liga. Treba da osiguramo prvo mesto, što nam je primarni cilj“.

Pohvalio je Sferopulos borbu svojih izabranika protiv favorizovanog Panatinaikosa.

“Kao što ste videli, borili smo se svim silama. Pokušali smo da ostanemo u utakmici što je duže moguće, kako bismo se na kraju borili eventualno za pobedu. Važno je što smo u trećoj i na startu poslednje četvrtine uspevali da priđemo na šest do sedam razlike, promašivali smo neke situacije da se još ozbiljnije uključimo u meč, da smo to koristili bilo bi možda i bolje. Panatinaikos ima ozbiljan tim, zato moram da čestitam protivniku koji je igrao bolje. Mi moramo da se vratimo pobedama, kao i da naučimo neke sitnice bitne za našu igru“.

Na novinarsku opasku da je odbrana bila loša i pitanje zašto je bilo tako, Grk je uzvratio:

“Naša odbrana nije bila dobra, pokušaćemo da uradimo sve da budemo bolji u narednim utakmicama“.

Ipak, saglasio se sa tim da je loša prva deonica značajno uticala na dalji tok susreta.

“Imali smo faulove koje nismo pravili, a oni su suviše lako postizali trojke iz tranzicije. Da smo napravili dva-tri dobra faula, zaustavili bismo njihovu tranziciju i seriju pogodaka, ne bi bilo lako da tako postižu koševe. Ubacili su 29 poena u prvoj deonici i to je bila razlika koja se teško stiže“.

Sferopulos je svestan da su odbrane imale određeni uticaj na ishod, ali u tome nije želeo da traži izgovor za poraz...

“Nikada neću isticati povrede u našem timu i nisam takav trener koji tako traži izgovore. Imamo roster i igrače koji su zdravi i na raspolaganju i sa njima ću se boriti do kraja. Zato nikad nećete od mene čuti da tražim izgovore u povredama. Kao trener pokušavam da sa ekipom uradim sve što mogu da pobedimo“.

Sledeći meč Crvena zvezda igra u petak od 19 časova protiv Virtusa iz Bolonje.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara