Simonović: Partizan igra dobro, Zvezda se uzdiže, nijanse će odlučivati

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 09:00

Ali, prednost daje svojim crveno-belima

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

„Sa nama je neko ko je s reprezentacijom Srbije redovno donosio medalje i neko ko će ih donositi i u budućnosti. Pozdravite srpskog reprezentativca Marka Simonovića“.

Izabrane vesti

Reči zvaničnog spikera došle su kao jasan signal za publiku, oduševljenu saznanjem da susret Crvene zvezde i Mega Bemaksa iz prvog reda posmatra i dugogodišnji košarkaš crveno-belih i prijatelj Niša Marko Simonović. Stojećim ovacijama pozdravljen je čovek dobro poznat Nišlijama, inače pre bezmalo deceniju i po člana lokalnog Ergonoma.

Redovan je gost Niša Marko Simonović, zbog toga je uvek toplo dočekan u Čairu. Posle emotivnog pozdrava, Simonović je izdvojio i nekoliko minuta za novinare, kako bi prokomentarisao aktuelna košarkaška dešavanja u gradu sa Nišave. Pre svega meč koji je odgledao uživo...
„Sjajna utakmica je iza nas. Mega igra odličnu košarku već nekoliko godina, Dejan Milojević iz svojih mladih igrača uvek izvuče maksimum, sviđa mi se način na koji igraju“, poručio je Simonović i osvrnuo se na Zvezdin učinak:
„Zvezda je standardno dobra. Pratim ekipu dosta, nisam pogledao baš sve utakmice jer se često termini poklope s našim mečevima u Zenitu, ali sve što sam video me raduje. Zvezda igra baš dobro, sada je možda u malo slabijoj formi, ali svi znamo kako je ekipa izgledala na početku sezone. Malo su ih poremetile povrede, to je dosta uticalo na koncepciju, ali kako se bude bližio onaj najvažniji period verujem da će biti pravi“.

Kao neko ko je u crveno-belom dresu pisao najlepše stranice klupske istorije, jako dobro zna kakva je perspektiva ovog tima i koji je maksimum. Pogotovo kada je na talonu šampionska kruna u Jadranskoj ligi i povratak u Evroligu.
„Verujem da Zvezda može da osvoji titulu i vrati se gde joj je mesto. Pokazala je da ima kvalitet i karakter. Stranci imaju veliko iskustvo, to su i pokazali, kao i ostatak ekipe. Siguran sam da mogu da uzmu titulu“.

Bavio se srpski reprezentativac Srbije i prognozom ishoda finalnog okršaja u Kupu Radivoja Koraća i koga vidi okićenog pobedničkim lovorikama?
„Verujem da će utakmica biti izjednačena. Partizan igra baš dobro u poslednje vreme. Zvezda se polako diže i izgleda sve bolje. Mislim da će nijanse odlučivati pobednika“.

Pitali smo Simonovića i  kako mu je u Zenitu, pogotovo otkako je na klupu zaseo Đoan Plaza.
„Uneo nam je novu energiju otkako je došao. Drugačije je skroz. Vratio me je u ritam, dao mi je minute i kontinuitet igara, što se odmah i vidi na parketu. Sve je došlo na svoje. I mi kao ekipa izgledamo mnogo bolje, lično se bolje osećam sada“.

Foto: Star Sport


tagovi

Kup Radivoja Koraća 2019Marko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara